Index Vakbarát Hírportál

Szörnyű, hogy megoldatlan Froome doppingügye

2018.06.30. 19:43

Chris Froome tavalyi doppingügye a mai napig megoldatlan, és ez a pénteken rajtoló Tour de France-nak sem tesz jót. A Sky csapat címvédő kerékpárosának rajtját a szervezők sem akadályozzák meg.

Froome tavaly szeptemberben bukott meg egy doppingvizsgálaton, de azóta sem tiltották el, mert lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa, asztmagyógyszerét csak a megengedett mennyiségben szedte. A kerékpáros szerint valamilyen fiziológiás okból dúsult fel a gyógyszer a mintájában.

A Tour de France szervezőinek elméletileg joga van arra, hogy bizonyos csapatokat, kerékpárosokat távol tartsanak a versenyüktől, de Froome-nál nem élnek vele.

A versenyigazgató Christian Prudhomme azért nem örül a kialakult helyzetnek. „Ennek fekete vagy fehérnek kéne lenni. Ez szörnyű, hogy a sportszervezeteknek nem sikerült megoldaniuk ezt a problémát a világ legnagyobb versenye előtt. Ennél nem mondanék többet, de természetesen a szabályokat módosítani kéne. Egy abnormális eredményen semmit sem jelent a nagyközönségnek. Feketének vagy fehérnek kéne lenni, pozitívnak vagy negatívnak. "



Rovatok