Index Vakbarát Hírportál

Távol akarják tartani a Tour de France-tól a négyszeres bajnok Froome-ot

2018.07.01. 13:32

A négyszeres bajnok és címvédő Chris Froome Tour de France-indulását szeretnék megakadályozni a verseny szervezői, értesült a Le Monde című francia lap.

Froome tavaly szeptemberben produkált pozitív doppingmintát, de nem kapott eltiltást, így azóta is versenyezhet. A legnagyobb probléma az, hogy nem lehet tudni, mikor hoznak ügyében döntést, és ha eltiltást kapna, akkor mikortól kezdődne és mennyi időre szólna a büntetése. Az a félelem vele kapcsolatban, hogy utólag meg kellene semmisíteni az eredményeit.

A nemzetközi szövetség engedi Froome-ot versenyezni, de a Tourt szervező ASO megpróbálja távol tartani a Sky bringását az idei francia körtől. Ezt egy levélben közölték Froome csapatával. Az ASO a versenyszabályzatának 28-as cikkelyére hivatkozik, amiben az áll, hogy megtagadhatják az olyan versenyzők részvételét, akik károkat okozhatnak az ASO imázsának vagy valamelyik rendezvényének.

A Sky már fellebbezett is a döntés miatt, a Francia Olimpiai Bizottsághoz mennek kedden meghallgatásra, ha ott is elutasítják őket, akkor a sportdöntőbírósághoz fordulnak.

(via Cyclingnews)



Rovatok