Index Vakbarát Hírportál

Bivalyerős sprinttel válaszolt a netes üzengetésre Demare

2018.07.26. 18:55

A Groupama-FDJ francia versenyzője, Arnaud Demare nyerte a Tour de France 18. szakaszát, ami mezőnyhajrával ért véget. A francia ezzel gyorsan rövidre zárta azt a vitát, amit a rivális sprinter Andre Greipel kezdett a szerdai szakasz után, azzal gyanúsítva Demare-t, hogy a mezőnyt segítő kocsik hátszelét használva jutott csak fel az utolsó hegycsúcsra azon a szakaszon. Greipel ugyan később elnézést kért a nyilatkozata miatt, de Demare hajráját elnézve nyilvánvalóan neki is akart üzenni a francia.

Demare a cofidises Christophe Laporte-ot és a UAE-Team Emiratesben induló Alexander Kristoffot hajrázta le remek felvezetésének köszönhetően úgy, hogy a céltól nagyjából 200 méterre, tökéletes tempóban nyitotta a hajráját.

A csütörtöki 171 km-es szakaszon a 30 fokos hőséggel is meg kellett küzdenie a mezőnynek, amiben Geraint Thomas megtartotta a sárga trikót és a második Tom Dumoulin előtti 1:59-es, illetve a harmadik Chris Froome-mal szembeni 2:31-es előnyét.

A szakaszon kisebb bukásba keveredett a szerdai győztes Naito Quintana, illetve Adam Yates is, de mindketten folytatni tudták a versenyt, és gyorsan felzárkóztak a mezőnyhöz.

Pénteken a mezőny visszatér a hegyekbe, a Lourdes és Laruns közti 200,5 km-en két kiemelt, egy első, egy második és két negyedik kategóriás helyet kell teljesíteniük, viszont nem hegyi befutó vár rájuk.

18. szakasz, Trie-sur-Baise - Pau, 171 km

  1. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) 3:46:50 óra
  2. Christophe Laporte (francia, Cofidis) azonos idővel
  3. Alexander Kristoff (norvég, UAE Emirates) a.i.

Az összetett élcsoportja

  1. Geraint Thomas (brit, Sky) 74:21:01 óra
  2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1:59 perc hátrány
  3. Chris Froome (brit, Sky) 2:31 p h.


Rovatok