Index Vakbarát Hírportál

Ullrich kijött a detoxról, küzd a démonjaival

2018.10.10. 16:21

Az egykori Tour de France-győztes Jan Ullrich egyhetes detoxikálás után tért haza Miamiból Németországba. Az egykori kerékpáros nyílt levélben írt az újrakezdésről és a második esélyről a Bildben.

Ullrich elég sokszor került balhéba pályafutása után, többször érték ittas vezetésen, drogot is kimutattak nála, augusztusban pedig azért vitték el a rendőrök, mert megvert egy prostituáltat. Akkor sem volt tiszta.

Az exbringás ezután került be egy németországi magánklinikára, ahol még egykori riválisa, Lance Armstrong is meglátogatta. Már ő is ajánlgatott amerikai rehabilitációs intézetet Ullrichnak, de végül nem azt választotta, hanem Miamiban kapott egyhetes detoxikáló kezelést. Levelében arról írt, hogy sokat tanult a detoxikációs fázisban, már tudja, miért lett beteg, de az okokat egyelőre nem árulja el.

„Méregtelenítéssel tettem le az új életem alapjait, ha úgy tetszik, teljesítettem az első etapot a személyes Tour de France-omon" – írta.

Ullrich most hathetes európai kezelésen vesz részt, majd visszatér az Egyesült Államokba is egy rövidebb rehabilitációs időszakra, de előtte annyi időt akar tölteni négy gyerekével, amennyit csak lehet.

A régi és egyben új Jan leszek, aki mindent meg fog tenni azért, hogy legyőzze a démonjait, és visszatérjen a fénybe új energiával és életkedvvel.

Az exklasszis másokat is arra bátorít, hogy betegségükről nyíltan beszéljenek, a többieketől pedig megértést kér.

Az számít, hogy ha valaki el is bukik, akkor is készen áll arra, hogy felkeljen és harcoljon a második esélyért az életben. Én megpróbálom, és nem fogok rejtegetni semmit

- írta határozottan a 97-es Tour nyertese.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?



Rovatok