Index Vakbarát Hírportál

Quintana a győzelembe menekült, miután feldöntötte egy szurkoló

2019.02.18. 13:32

Az egyik legjobb hegyimenő, Nairo Quintana a győzelmért hajtott a Tour Colombia utolsó szakaszán, de elég nehéz helyzetbe került, amikor egy szurkoló miatt kénytelen volt leállni. Az etapgyőzelem így is összejött neki.

A kolumbia körverseny utolsó és egyben legnehezebb szakaszát rendezték vasárnap, ahol még az összetett győzelemért is küzdöttek a kerékpárosok. A 173,5 kilométeres szakasz végén egy hosszú emelkedőt kellett megmászni, aminek a vége 2435 méter magasan volt.

A végére négy bringás (mindannyian kolumbiaiak) maradt együtt, Quintana, az összetettben vezető Miguel Angel Lopez, Ivan Sosa és Egan Bernal.

Mellettük több szurkoló is őrjöngött, az egyik kibillent az egyensúlyából magával rántva Quintanát és Sosát. A két bringás csak megakadt, kividékezték a nagy bukást, de meg kellett állniuk.

„Elég nehéz volt és szomorú. Sajnos, a bukás a verseny és a szakasz egyik fontos fejlődési pillanatában történt. Azért fel tudtunk állni és folytatni. Szerencsére tudtam a végén támadni és így megnyerni a szakaszt" – nyilatkozta Quintana.

A bukás után Bernal megvárta csapattársát, Sosát, mert neki még volt esélyes az összetett győzelemre is. Próbálták lerázni magukról a vezető Lopezt, de nem jött össze nekik. Végül Quintana mindegyiküket otthagyta. Sosa nyolc másodperces hátránnyal jött be másodiknak, de Lopez vele együtt gurult át a célon, így végül négy másodperccel nyerte az összetettet.



Rovatok