Index Vakbarát Hírportál

Már előre elkönyvelték a győztest, rossz trikót adtak az igazinak

2019.03.19. 17:25

Az utolsó másodpercig izgalmas maradt az 1040 kilométers össztávú, hétnapos Tirreno–Adriatico kerékpáros verseny, ahol végül egyetlen másodperccel nyert a szlovén Primoz Roglic, akinek aztán az eredményhirdetésen rossz trikót akartak átadni.

A nagy körversenyek és a tavaszi klasszikusok előtti egyik fontos állomás a Tirreno–Adriatico, ahol a legjobb összetett menők is tesztelni szokták magukat. Az olasz verseny San Benedetto del Trontóban egy 10 kilométeres időfutammal zárult, de a szakasz előtt még elég nyílt volt a küzdelem.

Az elsőnek járó kék trikót még Adam Yates (Mitchelton-Scott) viselte, 25 másodperc előnye volt Rogliccal szemben. A szlovén jobb időfutamosnak számít, volt esélye arra, hogy megszerezze az első helyet.

A fordított sorrendben indított mezőnyben Roglic indult utolsó előttiként, jól is hajtott, de a legjobb tízbe nem fért be a szakaszon, 13 másodperccel hajtott lassabban az etapot nyerő Victor Campenaertsnél.

Yates már úgy tekert, hogy tudta, hogyan áll Roglichoz képest. Nagyot küzdött, de folyamatosan fogyott az előnye, a célegyenesben azonban még nem volt teljesen esélytelen. Hiába adott bele mindent, végül a győzelemhez szükséges időnél egy másodperccel többel gurult át a célvonalon. az öszetett harmadik helyét 30 másodperces hátránnyal a dán Jakob Fuglsang szerezte meg.

A szervezők valószínűleg nem nagyon hittek abban, hogy Roglic nyerhet, mert az eredményhirdetésen egy olyan kék trikót akartak átadni, amin nem a szlovén csapatának neve, a Jumbo-Visma, hanem Yatesé, a Michelton Scott neve szerepelt. Roglic észnél volt, nem is húzta fel a trikót egyből a dobogón. Nem sokkal később aztén kerítettek neki egy jót is.

Roglic elég jól kezdte a szezont, ez már a második összetett győzelme volt. Február végén az UEA Touron nyert a szlovén bringás.



Rovatok