Index Vakbarát Hírportál

Pezsgőlocsolásra fogja betegségét egy bringás

2019.04.06. 13:05

A belga Oliver Naesen a vasárnapi Flandriai körverseny egyik esélyese, de betegsége miatt nem valószínű, hogy csúcsteljesítményre lesz képes a szezon egyik legfontosabb egynapos versenyén. A bringás szerint azért betegedett meg, mert a múlt héten lelocsolták pezsgővel.

Az országúti kerékpározás központja ezekben a hetekben Belgium, ahol a nagy tavaszi klasszikusokra készülnek a versenyzők. A Flandriai körversenyre több, kisebb futammal hangolnak fel a bringások. Ezeken is tudják tesztelni a rövid meredek kaptatókat és macskaköves utakat. 

A múlt héten a Gent–Wevelgem adott erre jó lehetőséget. Azt a versenyt a norvég Alexander Kristoff (UAE) nyert John Degenkolb (Trek-Segafredo) és Oliver Naesen (AG2R) előtt. A dobogón aztán rendesen megünnepelték magukat, pezsgővel locsolták egymást.

Naesen szerint emiatt lett beteg.  „November óta mindenhová alkoholos kézlemosóval járok, és mindig van valami, amivel beburkolom a nyakat. Amikor kezet rázok valakivel, mindig azon gondolkodom. Ne érintsd meg az arcát, ne érintsd meg az arcát. Tényleg mindent megtettem, hogy ne legyek beteg. Az egyetlen pillanat, ahol fáztam, a Gent-Wevelgem dobogója volt, szerintem csak ott lehettem beteg" – idézte a bringást a Cyclingnews.

A betegsége ellenére szerdán is versenyzett. Azt mondta, az emelkedőkön még jól is érezte magát, de utána, amikor normálisan kellett volna lélegezni, már szörnyű állapotban volt. 

Az UAE csapatorvosa vitatja Naesen sejtését. Jarrad van Zuydam szerint csak arról volt szó, hogy a nagy terhelést kapó kerékpáros immunrendszere legyengült, így könnyebben fertőzik meg a vírusok. Az orvos úgy véli a belga kerékpáros már korábban megbetegedhetett, de csak a Gent–Wevelgem után észlelte a tüneteket. 



Rovatok