Index Vakbarát Hírportál

Annyira fáztak a bringások, hogy a forró teát is magukra locsolták

2019.05.29. 09:52

A Giro d'Italia 16. szakaszán a szakadó esőben és a hidegben eléggé szenvedtek a kerékpárosok, sokan teljesen átfagytak, ezért voltak, akik a meleg teát nem megitták, hanem inkább magukra öntötték. 

A közel kétezer méter magas Mortirolo hegyen már eleve elég hűvös volt, de a csúcs felé közelítve a bringások még egy esőt is a nyakukba kaptak. A kaptatón még elég sok hőt le tudnak a versenyzők, de a a lejtmenetben a nagy tempónál jelentkező menetszél miatt a hőérzetük is sokkal alacsonyabb.

Aki tudott, magára kapott széldzsekit, de elgémberedő ujjakkal ez például a szakaszgyőztes Giulio Cicconének sem sikerült, a Mortirolo tetején egy darabig bajlódott a dzseki cippzárjával, de aztán dühödten a földhöz vágta. A klasszikus módszerrel tudta csak védeni magát, meze alá újságpapírt gyűrt. Ciccone látványosan fázott, a következő emelkedőn tekerve is remegett a szája. 

GettyImages-1152264383

„Nagyon nagyon hideg volt lefelé a lejtőn. Mindenhová magamra locsoltam a forró teát, hogy megpróbáljak felmelegedni a völgyben lévő úton" – írta Twitterén az egyik versenyző, Conor Dunne. Ugyanilyen módszerrel élt Jacopo Guarneri is, ő a lábára öntötte a teát. Versenytársuk, Joe Dombrowski egyszerűbb, de már használt módszert javasolt, szerinte be kellett volna pisilniük. Dunne erre azt válaszolta, hogy ő ezt is megpróbálta.

(via Cyclingweekly)



Rovatok