Index Vakbarát Hírportál

Három év után magyar szakaszgyőzelem a Tour de Hongrie-n

19MP3410
2019.06.14. 14:54

A Tour de Hongrie pénteki, Kazincbarcika és Tiszafüred közötti első félszakaszát a magyar válogatott színeiben versenyző Lovassy Krisztián nyerte.

Lovassy belekerült a nap eleji szökésbe, az előnyüket a több mint száz kilométeren keresztül tartani tudták, míg végül Tiszafüredre négy perces előnnyel ért be a négyfős csoport. A sprintben Lovassy volt a leggyorsabb, a lengyel Stanislaw Aniolkowskit (CCC Development Team), és a szlovén Gašper Katrašnikot (Adria Mobil) is megelőzte.

A főmezőny négy perc hátránnyal érkezett meg Tiszafüredre, a magyar válogatott Karl Ádám második lett a hajrában, ezzel végül hatodik lett a szakaszon.

„Ma nem is volt betervezve a szökésem, a végső sprintben akartam ott lenni, esetleg Karl Ádámot segíteni előre jönni" – mondta az MTI-nek Lovassy. Felidézte, elöl helyezkedett, amikor a szakasz elején újabb és újabb sikertelen szökési kísérletek zajlottak, végül mégis úgy érezte, meg kell indulnia, Rózsa Balázzsal egyszerre éreztek rá a lehetőségre.

Ezúttal segített, hogy nem hárman voltunk, mint szerdán, hanem öten. Majd sajnos Balázs leszakadt, de még akkor is négyen maradtunk. Remekül dolgoztunk össze és jó tempót mentünk, ám a mezőny nem engedett messzire minket, nem is fűztem sok reményt arra, hogy sikeresen hazaérünk" – mondta. 

Az összetett verseny állása nem változott, továbbra is az Israel Cycling Academy lett kerekese, Krists Neilands áll az élen. Az előnye 1:04 másodperc Manuelle Belletti (Androni Giocattoli) előtt. A harmadik a pontversenyben vezető dán, Louis Bendixen (Team Coop). A legjobb magyar versenyző a kilencedik helyen álló Dina Márton (Kométa Cycling Team). Délután még egy 69 kilométeres szakasz vár a versenyzőkre, Tiszafüred és Hajdúszoboszló között.

Eredmények:
3a. szakasz, Kazincbarcika-Tiszafüred (115 km):
1. Lovassy Krisztián (magyar válogatott) 2:33:21
2. Stanislaw Aniolkowski (lengyel, CCC Development Team) azonos idő
3. Gašper Katrašnikot (Adria Mobil) a. i.
4. Jakub Otruba (cseh, Elkov-Author) a. i.
5. Filippo Fortin (olasz, Cofidis) + 4:04
 mp.
6. Karl Ádám  (magyar válogatott) a. i.

Összetett verseny:1. (sárga mezben) Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy)

A gyorsasági pontversenyben: 1. (zöld mezben) Louis Bendixen (dán, Team Coop)

A hegyi pontversenyben: 1. (piros mezben) Krists Neilands (lett, Israel Cycling Academy)

A legjobb magyar versenyző: 1. (fehér mezben) Dina Márton (Kometa Cycling Team)

(Borítókép: Mario Pertorini / tdh.hu)



Rovatok