Index Vakbarát Hírportál

Kettétört a Tour-versenyző bringája a csúnya bukásban

2019.07.09. 10:27

Csúnya balesetet szenvedett Kasper Asgreen a Tour de France harmadik szakaszának végén. A dán bringás nekihajtott egy járdaszigetnek, kerékpárja darabokra tört. Asgreen megsérült, de be tudta fejezni a szakaszt. 

Asgreen a Deceuninck-Quick Step tagjaként a szakaszgyőzelemért dolgozott, ez össze is jött, Julian Alaphilippe nyert, és még a sárga trikót is megszerezte. Asgreenek viszont rémálom lett a szakasz vége. Egy közelében hajtó vetélytársa, Michael Mörköv nyilatkozta, hogy ő figyelmeztette Asgreent egy út közepén lévő járdaszigetre, de társa már nem tudta lereagálni, nekiment és nagyot bukott. 

A versenyorvos rögtön ezután megvizsgálta a dán versenyzőt, aki végül folytatni tudta a szakaszt, utolsóként 20 perccel Alaphilippe után ért célba. Ezután kórházba szállították, állapotáról később adnak ki közleményt. A sportigazgató Patrick Lefevere Asgreent a csapat motorjának nevezte, érzékeny veszteség lenne, ha kiszállna, különösen most, amikor a sárga trikót kellene megvédeni.

A sérült bringáról is gyorsan elterjedtek a közösségi hálóban a képek, Asgreen Specializedja szó szerint két darabba tört, és az első kereke is teljesen eldeformálódott az ütközés következtében. 



Rovatok