Index Vakbarát Hírportál

Először nyerte nő az egyik legkeményebb ultrakerékpáros versenyt

2019.08.06. 14:02 Módosítva: 2019.08.06. 14:37

Több mint kétszáz férfit maga mögött hagyva egy 24 éves német rákkutató, Fiona Kolbinger nyerte meg idén a világ egyik legkeményebb önellátó ultrakerékpáros versenyét, a Transcontinental Race-t, így ő lett a verseny történetének első női győztese – írja a BBC.

Kolbinger 10 nap, 2 óra és 48 perc alatt teljesítette a durván 4000 kilométeres távot, melynek során a bulgáriai Burgaszból a franciaországi Bresztig tekert el. Ez önmagában is elképesztő teljesítmény, de igazán az teszi hihetetlenné, hogy Kolbinger korábban még soha nem indult ultrakerékpáros versenyen, célba érkezése után pedig azt mondta, hogy nagyobb iramot is diktálhatott volna, és alhatott volna kevesebbet.

Kolbinger a győzelme után elmondta, hogy rettenetesen meglepődött: mikor elindult, abban reménykedett, hogy talán odaérhet a negyven női induló közt egy dobogós helyre, de azt álmában sem gondolta, hogy az egész versenyt meg fogja nyerni. Ehhez képest mikor célba ért, a második helyen tekerő brit Ben Davies még mindig 200 kilométerre volta céltól.

A Transcontinentalt 2013-ban rendezték meg először, a szigorú szabályok miatt pedig nem véletlen, hogy kategóriájában az egyik legkeményebb versenyként tartják számon. A versenyzők megválaszthatják az útvonalat, amin teljesíteni akarják a távot, de négy ellenőrzőponton át kell haladniuk, ehhez pedig kavicsos utakon és hegyeken is át kell tekerniük. A verseny teljes mértékben önellátó, ami azt jelenti, hogy senkitől sem kérhetnek semmilyen tanácsot vagy segítséget, emellett pedig a lakhatásukat és az étkezésüket is szigorúan maguknak kell megoldaniuk.



Rovatok