Index Vakbarát Hírportál

Vadőrök törték el az egyik legjobb dél-afrikai bringás karját

2019.12.27. 19:00

Vadőrök törték el pénteken az egyik legjobb dél-afrikai bringás, Nic Dlamini kezét egy Twitterre felkerült videó tanúsága szerint azt követően, hogy fizetés nélkül biciklizett be a Fokváros közelében található Table Mountain Nemzeti Parkba – írja a news24.

A nemzeti park szóvivője elmondta, jelenlegi ismereteik alapján az történt, hogy Dlamini az egyes kapun át betekert a park területére anélkül hogy fizetett volna, ami szabálysértésnek számít, így a vadőrök azonnal a helyszínre siettek. Hamar meg is találták a bringást, akitől az iratait kérték, ezeket azonban nem adta oda nekik, sőt, a park álláspontja szerint agresszíven reagált, ezért dulakodássá fajult a dolog.

Ahogy az a videón is látszik, tényleg eléggé elfajultak a dolgok, ezen azonban már csak az látszik, ahogy a vadőrök a kocsihoz nyomják a bringást, aztán betuszkolják az autóba. A videón egy elég nagy reccsenést is lehet hallani, ami a később közzétett röntgenképek alapján minden bizonnyal Dlamini karja lehetett.

A bringást az eset után a vadőrök kórházba vitték, a nemzeti park pedig jelenleg vizsgálódik az ügyben. A park szóvivője elmondta, ezen a ponton csak az biztos, hogy a sportoló karja eltört, szerinte az sincs kizárva, hogy csak annak köszönheti a sérülést, hogy nem működött együtt a vadőrökkel. Dlamini csapata, a Dimension Data tud az incidensről, de ők is csak annyit közöltek, hogy később tudnak bővebb információkkal szolgálni vele kapcsolatban.



Rovatok