Index Vakbarát Hírportál

40 évesen meghalt az Ineos bringacsapat sportigazgatója

2020.03.03. 22:35

40 évesen, szívrohamban meghalt az Ineos kerékrpárcsapat sportigazgatója, Nicolas Portal, akinek hatalmas szerepe volt Chris Froome Tour-győzelmeiben. A csapat közleménye alapján a sportigazgatót andorrai otthonában érte a halál. 

Portalt az egész kerékpáros közösség barátságos, nyitott és szerethető emberként ismerte, így rengetegen búcsúztak el tőle az interneten. Köztük volt Chris Froome is, aki különösen sokat köszönhet az egykori sportigazgatónak, az ő segítségével szerezte meg ugyanis első Tour-győzelmét. Portal irányításával a csapat összesen hat Tour de France-t húzott be, mellette pedig a Giro d'Italián és a Vuelta a Españán is győzni tudtak.

Portal egyébként bringásnak sem volt utolsó, 2002 és 2010 között profi versenyző volt, és hatszor indult a Tour de France-on. Karrierjének legnagyobb győzelmét a francia Critérium du Dauphiné Libéré verseny egyik szakaszán érte el 2004-ben. Karrierjét a most már Team Ineosként működő Team Sky-nál fejezte be, majd visszavonulása uán sportigazgatóként maradt is a csapatnál. A 2013-as Touron ő volt a legfiatalabb sportigazgató a mezőnyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok