Index Vakbarát Hírportál

Idén nem Budapestről fog elrajtolni a Giro d'Italia

2020.05.07. 22:19

Idén nem Budapestről fog elrajtolni a májusról októberre halasztott Giro d'Italia, derült ki a főszervező Mauro Vegni nyilatkozatából. 

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szerdán adta ki a legfrissebb versenynaptárát, amiből kiderült, hogy az olasz háromhetes kerékpáros körverseny október 3-án rajtol el. Az eredeti elképzelések szerint az idei Giro május 9-én Budapestről rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt a magyar partnerek is jelezték, hogy májusban nem tudják vállalni a három szakasz megrendezését. 

A Velo.hu egy Vegnivel készített interjút idézett, amiből kiderült, hogy az olaszok idén Dél-Olaszországból indítanák el versenyüket. 

„Két lehetőséget tanulmányozunk az idei Giro d'Italia rajtja számára, mindkettőt Dél-Olaszországban, de nem feltétlenül Szicíliában.Jelenleg még mindig túl bonyolult a regionális önkormányzatokkal való egyeztetés, így vélhetően csak néhány hét múlva tudunk konkrétumokkal szolgálni.”

Arról egyelőre nincs információ, hogy 2021-ben Magyarország kapja-e meg a Nagy Rajtot. Korábban Révész Máriusz kormánybiztos, a Giro magyarországi szervezőbizottságának elnöke jelezte, hogy egy teljes értékű Girót szeretnének idehozni



Rovatok