Index Vakbarát Hírportál

Froome nem hagyja el a csapatát a Tour de France előtt

2020.06.29. 15:17

A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome nem igazol el szezon közben csapatától, így az idei francia kerékpáros körversenyen még az Ineosban tekerhet, állítja egy a csapathoz közel álló forrás a Cyclingnews cikkében.

Az elmúlt hetek arról szóltak, hogy a súlyos sérüléseiből felépülő Froome egy másik csapatban köthet ki még a Tour előtt, mert az Ineosban nem feltétlenül őt tekintik az első számú bringásnak, és így kevesebb az esélye a rekordbeállítást jelentő ötödik címre. A belső konkurenciát a címvédő Egan Bernal és a 2018-as győztes Geraint Thomas jelentik.

Froome-mal kapcsolatban több csapat neve is felmerült, igazi opciónak a tőkeerős, első World Tour-szezonját futó Israel Start-Up Nation tűnt, de idén már nem jön össze az üzlet, mert a négyszeres győztes kitölti az év végéig szóló szerződését az Ineosnál. Froome pedig elfogadta, hogy csapata három kapitánnyal vág neki a Tournak. 

Arról egyelőre nincs hír, hogy 2021-ben hol folytatja Froome, aki korábban azt nyilatkozta, hat győzelemmel szeretne visszavonulni. 



Rovatok