Index Vakbarát Hírportál

A világ legjobb kerékpárversenyzői kihagyhatják az olimpiát

2020.07.21. 11:38

Előfordulhat, hogy a legjobb kerékpárosok kihagyják a jövő évi  tokiói olimpiát a Tour de France miatt, mondta a francia nemzeti csapat vezetője, Thomas Voeckler, aki 2011-ben negyedik lett a Tour-on, 2012-ben megnyerte a legjobb hegyi bringásnak járó pöttyös trikót, a 2004-es athéni olimpián pedig a 19. helyen végzett. 

A problémát az okozza, hogy a világ leghíresebb körversenye július 25-én fejeződik be, egy nappal a tokiói mezőnyverseny kezdete után, az olimpiai időfutamra pedig három nappal a Tour párizsi befutója után kerül sor, írja az insidethegamez.com. A 2020-as tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt halasztották 2021-re. 

A 2021-es Tour első három szakaszát Koppenhágában tartják meg, a Tour de France-ot szervező Amaury Sport Organisation (ASO) megkérte a dán szervezőket, hogy hozzák előbbre a július 2-i rajtot. Erre azonban nincs lehetőség, mivel június végén rendezik a városban az egy évvel elhalasztott futball-Európa-bajnokság egyik nyolcaddöntőjét. 

Régóta tudjuk, hogy az olimpiai verseny útvonala a hegyimenőknek kedvez, márpedig a legjobbak a Tour de France-on lesznek. Ha választani lehet, biztos vagyok benne, a szponzorok döntő többsége arra kéri majd őket, hogy az olimpia helyett a Tour de France-on vegyenek részt

- mondta  Voeckler. Ha így lesz, akkor a francia válogatott sem a legerősebb összeállításában indul Tokióban. Abban bízik, hogy megoldás születik a problémára, mert szerinte a világ legjobbjainak ott kell lenniük az olimpián. 



Rovatok