Index Vakbarát Hírportál

Tüntetés a Tour de France-on, megálltak a versenyzők!

GettyImages-1326093405
2021.06.29. 16:42 Módosítva: 2021.06.29. 17:43

Kedden, a Tour de France negyedik szakaszán egy percre megálltak a versenyzők, hogy így tiltakozzanak a hétfői befutó miatt.

A kerékpárosok szerint veszélyes volt a hétfői szakasz, és főleg annak a vége, ezért a keddi lassú rajt közben döntöttek a tiltakozás mellett – André Greipel vezetésével. 

Mint ismert, hétfőn a 2018-as győztes Geraint Thomas is bukott, a tavaly második Primoz Roglic pedig 10 kilométerrel a vége előtt esett el. Az utolsó néhány száz méteren Caleb Ewan vesztette el az egyensúlyát, rajta átesett Peter Sagan is, az ausztrál percekig feküdt a célegyenesben, fel is adta a Tourt.

Tim Declercq a szakasz után úgy nyilatkozott, hogy kérték a szervezőket, hogy gondolják át az etap végét, de nem reagáltak a felvetésre. 

A keddi szakaszt végül Mark Cavendish nyerte meg. 

A tavaly ősszel még a visszavonulását fontolgató 36 esztendős Cavendish 2015 után ismét győzött Fougeres-ben, pályafutása során pedig 31. alkalommal ünnepelhetett a Touron, és már csak három sikerre van az örökrangsor élén álló belga legenda, Eddy Merckx (34) mögött.

Másodikként a francia Nacer Bouhanni, harmaddikként a belga Jasper Philipsen ért célba az ezúttal bukástól mentes szakaszon.

Az összetett élén nem változott a helyzet, a holland Mathieu van der Poel továbbra is őrzi a sárga trikót.

Tour de France
4. szakasz, Redon-Fougeres, 150,5 km:

1. Mark Cavendish (brit, Deceuninck - Quick-Step) 3:20:17 óra

2. Nacer Bouhanni (francia, Arkea-Samsic) azonos idővel

3. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Fenix) a. i.

Az összetett élcsoportja:

1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 16:19:10 óra

2. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck - Quick-Step) 8 másodperc hátrány

3. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) 31 mp h.

Szerdán a Changé és Laval Espace Mayenne közötti 27,2 kilométeres egyéni időfutammal folytatódik a 108. Tour de France. A mezőny összesen 3414 kilométert tesz meg, amíg Párizsban, a Champs-Élysées-n célba ér július 18-án.

(Borítókép: Michael Steele / Getty Images Hungary)



Rovatok