Index Vakbarát Hírportál

Történelmi ausztrál sikerrel ért véget a Giro d’Italia

GettyImages-1399921657
2022.05.29. 17:38
Jai Hindley lett a Giro d’Italia történetének első ausztrál győztese, az olasz országúti kerékpáros körverseny vasárnapi záró időfutamát Veronában az olasz Matteo Sobrero nyerte.

A két éve második Hindley 1:25 perces előnyéből 1:18 percet megtartott a 2019-es győztes ecuadori Richard Carapaz előtt.

Mindhárom magyar résztvevő, Valter Attila, Fetter Erik és Peák Barnabás is végigment a háromhetes viadalon.

A sprinterek pontversenyének győzteseként a ciklámen trikót a francia Arnaud Démare szerezte meg, a hegyi pontversenyt megnyerő holland Koen Bouwman viheti haza a kék megkülönböztető mezt, míg a legjobb 25 éven aluli bringásnak járó fehér trikót a spanyol Juan Pedro López érdemelte ki.

„Véget ért a Giro d'Italia, és nagyon örülök, hogy ma szép helyen sikerült zárnom. Ezzel is és egyébként az egész versenyen elért eredményeimmel elégedett vagyok, hiszen minden egyes szakaszon teljesíteni tudtam a feladataimat, megfeleltem az elvárásoknak. Úgy érzem, hogy nem maradt bennem több, ma beleadtam mindent, ami még bennem volt, és ez jó érzés. Örök emlék marad 2022 májusa. Most a csapattal közös záróvacsora vár ránk, és holnap már indulok is haza” – fogalmazott a szakasz után Fetter Erik, aki az előkelő 23. helyen zárta az etapot.

Az összetett végeredménye:

  1. Hindley 86:31:14 óra
  2. Carapaz 1:18 perc hátrány
  3. Landa 3:24 p h.

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)



Rovatok