Index Vakbarát Hírportál

Ilyet még nem látott: havazás vetett véget Valter Attila első jumbós szakaszának

GettyImages-1468826546
2023.02.23. 15:52

Valter Attila bemutatkozott a Jumbo–Vismában, de a Gran Camino első szakaszát végül nem fejezték be a kerékpárosok, mert a hirtelen havazás miatt leállították a versenyt.

Nem akárhogy ért véget a 24 éves magyar bajnok első jumbós versenyének első szakasza: a mezőny már a háromfős szökést kezdte beérni 20 kilométerrel a vége előtt, amikor egyre nagyobb pelyhekben kezdett hullani a hó.

A versenyzők ekkor az egyik pillanatról a másikra megálltak, majd a Tour de France-győztes Jonas Vingegaard vezetésével a zsűrikocsival megegyeztek, hogy ennyi volt, nincs tovább.

Mindeközben azonban Gianni Moscon, Sebastian Schönberger és Vicente Hernaiz elkezdte mászni az utolsó emelkedőt, de néhány kilométerrel később ők is megálltak és beszálltak a csapatautóba.

A verseny hűvös időben, de napsütésben indult, havazással ért véget, a befutó helyszínén, Sarriában pedig semmit nem lehetett érzékelni abból, ami a hegyekben történt – a célvonal mellett végül hiába várták kellemes körülmények között a hajrát a szurkolók.

A szakasznak minden bizonnyal nem lesz hivatalos végeredménye, pénteken tiszta lappal indulhat mindenki, és ugorhat neki a második szakasznak.

A 18 csapatot felvonultató négynapos versenyen négy World Tour-gárda indult, a Jumbo Valter és Vingegaard vezetésével az összetettet is megcélozhatja.

(Borítókép: Valter Attila 2023. február 23-án. Fotó: Tim de Waele / Getty Images)



Rovatok