Index Vakbarát Hírportál

A hollandok Európa-bajnoka nyerte az esős keszthelyi sprintet

2023.05.11. 17:38
Az Európa-bajnok holland Fabio Jakobsen nyerte a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második szakaszát csütörtökön – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A Zalaegerszeg és Keszthely közötti 175 kilométeres távon a nap négyfős szökésébe Hrenkó Norbert tudott bekerülni, a 923 méter szintemelkedést tartalmazó etapon ugyanakkor a várakozásoknak megfejelően mezőnyhajrá döntött. Az esős sprintben az elmúlt évben Hajdúszoboszlón és Nyíregyházán is diadalmaskodó Jakobsen bizonyult leggyorsabbnak.

„Valter Atti, campinggel is jobb vagy náluk” – üzenték a hegyi hajrá közelében a szurkolók a Jumbo-Visma magyar bajnokának, aki nincs ott a mezőnyben, míg más szurkolók dudálásra biztatták a kísérőautókat.

Az utolsó 25 kilométerre érve a helyenként fel-feltámadó szelet felváltotta az eső, az üldözőbolyban két bukás is történt, előbbiben Dina Márton és Filutás Viktor, utóbbiban a válogatott néhány tagja volt érintett. A kétfősre redukálódott szökevénycsoportot pedig a papírformának megfelelően befogta a sprintervonatok vezette mezőny.

Jakobsen mögött a két éve Kaposváron és Tatán nyertes német Phil Bauhaus és a a belga Vito Braet jött be.

A holland Európa-bajnok sikerével átvette az összetett első helyét honfitársától, Dylan Groenewegentől. Az összetettben a legelőkelőbb pozíciót elfoglaló magyart illető fehér trikót megőrizte Rózsa Balázs.

Az immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó magyar körversenyen pénteken az első hegyi etap következik: Kaposvárról indulva a 180 kilométeres táv során 2511 méter szintkülönbség vár a mezőnyre a pécsi befutóig – emelte ki az MTI.



Rovatok