Index Vakbarát Hírportál

Új kerékpárokkal, külföldi versenyzőkkel vág neki 2024-nek az Epronex

2023.11.30. 22:10
Szerdán tartotta meg évadzáró sajtótájékoztatóját Magyarország egyetlen profi kerékpároscsapata, az Epronex Cycling Team. Az eseményen Kiss Gergely csapatvezető elárulta, 2024-ben két holland versenyző csatlakozik az egyesülethez.

Különleges év volt az idei az Epronexnek, ugyanis a gárda kontinentális csapattá lépett elő. Masszív kihívás volt ez, nemcsak a versenyzőknek, hanem a stáb minden tagjának. Kiss Gergely úgy fogalmazott, összeségében előre aláírták volna az ilyen „első évet”. 

A 2023-as Tour de Hongrie-n lehetőségünk volt végigkísérni a csapatot, erről készült nagyszabású képriportunkat alább olvashatja. 

Ami a következő idényt illeti, a csapat készen áll, kilenc elit versenyzővel vág neki az Epronex a következő esztendőnek. A kilenc bringásból hatan magyarok, a dél-afrikai Byron Munton mellett két holland, illetve két U23-as (Árvai Kristóf és az újonnan érkező Vaskó Levente) versenyző is helyet kapott a keretben. 

További változás a csapat életében, hogy Valent Márk külföldön folytatja pályafutását. Teljesítményével rászolgált a feljebblépéshez, az olasz Team Colpackhoz szerződik. Ez az az egyesület, amely profi bringást faragott Filippo Gannából és Giulio Cicconéból is. 

Elég hirtelen jött minden, körülbelül másfél hónapja kerestek meg. Viszonylag nagy csapatról van szó, ám így is mérlegelnem kellett

– fogalmazott az Indexnek a fiatal versenyző, aki ki is költözik Bergamóba.

Szintén újdonság, hogy az Epronex a következő évtől már nem Cipollini, hanem tárcsafékes Wilier kerékpárokkal versenyez majd. A stáb azonban marad a régi, Ivanics Gergely, Bognár Gábor, Szabó Tamás és Arany Gábor továbbra is segíti a csapatot.

Ami pedig a célokat illeti, a csapat fő versenye 2024-ben is a Tour de Hongrie lesz, amelyen akár a nagy sprinterek bajszát is megrángatnák.Rovatok