Index Vakbarát Hírportál

Belehalt súlyos sérüléseibe a 18 éves kerékpáros

2024.09.27. 15:28
Belehalt sérüléseibe a 18 éves svájci női kerékpáros, aki bukás után súlyos fejsérülést szenvedett a Zürichben zajló országúti világbajnokságon, a juniorok csütörtöki mezőnyversenyében.

Mint arról az Index is beszámolt péntek délelőtt, a18 esztendős Muriel Furrer egyelőre ismeretlen okok miatt esett nagyot, balesete után mentőhelikopterrel szállították kórházba. Műtéten is átesett, azonban szervezete feladta a harcot – adta hírül a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI).

„Nagy szomorúsággal értesült a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) és a 2024-es UCI országúti és parakerékpáros országúti világbajnokság zürichi szervezőbizottsága a fiatal svájci kerékpáros, Muriel Furrer halálhíréről. Muriel Furrer halálával a nemzetközi kerékpáros közösség elveszített egy versenyzőt, aki előtt fényes jövő állt. A 18 éves versenyző tegnap, szeptember 26-án, csütörtökön súlyosan elesett a női junior országúti versenyen, és súlyos fejsérülést szenvedett. Helikopterrel kórházba szállították, nagyon kritikus állapotban volt, sajnos azonban Muriel Furrer ma elhunyt a Zürichi Egyetemi Kórházban. Az UCI és a 2024-es UCI országúti és parakerékpáros országúti világbajnokság szervező bizottsága őszinte részvétét fejezi ki Muriel Furrer családjának, barátainak és Svájci Kerékpáros Szövetségének. Muriel Furrer családja azt kéri, hogy tartsák tiszteletben magánéletüket ebben a nagyon fájdalmas időszakban” –  olvasható az UCI honlapján.

Muriel Furrer bő egy éven belül a második svájci országúti kerékpáros, aki életét vesztette. Tavaly Gino Mader a svájci körverseny ötödik szakaszán esett szakadékba. 

A szervezők közlése szerint a vb-t – az elhunyt családjával egyetértésben – folytatják.

(Fotó: uci.org)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok