Index Vakbarát Hírportál

Verstappen: Sok leckét kaptam, de ez kell

2015. május 27., szerda 12:35

Az F1 legfiatalabb pontszerzője lett május elején, Barcelonában a 17 éves Max Verstappen, a másik öt futamon viszont nem sikerült a top10-ben végeznie. Vasárnap, Monacóban úton volt oda, de a versenye csúnya véget ért, amikor a 10. helyért akarta előzni Romain Grosjean Lotusát, ám hátulról letarolta, és orral a gumifalban kötött ki. Megúszta, de alig tudott kikászálódni a romok alól, nagy csattanás volt.

Ő is tudja, rengeteget kell még tanulnia, és erre a Toro Rosso-Renault ideális hely. "Jó hogy itt kezdhetek, és rutint szerezhetek, fejleszthetem magam. Már eddig is sok leckét kaptam, tetszik, ahogy alakulnak a dolgok. Fontos, hogy tapasztalatot gyűjtsek itt, mert csak akkor lehetek sikeres egy topcsapatnál."

Verstappen már az anyacsapat Red Bull Racing felé kacsingathat, mert ott Monacóig nem volt meggyőző a főistállóhoz idén felkerült Danyiil Kvjat. Az oroszt kritizálta is Helmut Marko RBR-tanácsadó, de aztán teljesített, vasárnap negyedik lett, csapattársát, Daniel Ricciardót is megelőzte eggyel. Folyamatosan ilyen eredményeket várnak tőle, és ezt Verstappen is tudja.

Épp ezért van tisztában azzal is, az STR, azaz a jelenlegi neki az ideális hely: "Újoncok vagyunk (Sainzcal), amikor mi hibázunk, azt elnézik nekünk. De a Red Bullnál már nem lehet hibázni, vagyis a helyünkön vagyunk itt".

Rovatok