Index Vakbarát Hírportál

A starton ment el Räikkönen győzelme

2016. április 4., hétfő 11:12

Egy éve a legjobb eredményét érte el Kimi Raikkönen, amikor második lett a Bahreini GP-n, tavaly épp itt ünnepelhetett leginkább, amikor szintén második lett. 2015-ben három másodperccel maradt el a nyertestől, most tízzel, amit a futam első pár körében szedett össze.

Raikkönen ugyanis elszúrta a rajtot, és az ötödik helyről kellett visszakapaszkodnia.

Nyilván nem rossz ez az eredmény, de rosszul rajtoltam, és pár kör után már célegyenesnyire voltam Nicótól. Nehéz volt ledolgozni ezt a hátrányt, ám megtettük, amit tudtunk. Jó volt a kocsi sebessége, bár nem elég a győzelemhez, a második volt a maximum. Próbálunk erősíteni

- értékelt a finn.

A Ferrari-csapatfőnök jobban kiemelte, hogy harcban lehetett volna a győzelemért, ha nincs az a kis probléma az elején, ami valószínűleg annyi volt, hogy Raikkönen egyszerűen elszúrta az indulást.

Kiminek volt egy kisebb problémája a rajtnál, ami nagy büntetésnek bizonyult. Talán, hangsúlyozom, talán nyerhetett volna enélkül. Könnyű kiszámolni, nem csak a hasamra ütök.

A közönség viszont jól járt a gyenge Raikkönen-rajttal, mert így fel kellett előzgetnie magát a második helyre, ami kiválóan sikerült. Kívülről nyomta le Massát és Ricciardót is, ahogy szokta, főleg az utóbbi volt látványos manőver.

Lélegzetelállítóan vezetett Kimi, ha megnézik a Ricciardo elleni előzését a kerékvető külső szélén, az a régi idők nagy pilótáira emlékeztetett, hősies volt

- dicsérte Arrivabene.

Rovatok