Index Vakbarát Hírportál

Jó, hogy lép Verstappen, már feszült volt a helyzet

2016. május 7., szombat 09:03

Danyiil Kvjat lefokozásának megvolt az oka, maga alatt vágta a fát az akcióival, Max Verstappen helyére léptetésével erősödött a nagycsapat, a Red Bull Racing, de a cserének van még egy jó oldala: enyhül a helyzet a Toro Rossónál.

Kívülről ugyanis alig látszott, de Verstappen és Carlos Sainz Jr. már nem igazán volt jóban egymással, árulta el a Motorsport-Total.com-nak Helmut Marko, aki döntött a cseréről.

A másik előny, hogy a Toro Rossónál már meglehetősen nyugtalan volt a légkör Verstappen és Sainz között, vagyis több legyet ütöttünk egy csapásra.

Az Ausztrál GP-n volt egy kis hőzöngés Verstappentől, ezt hallani lehetett a rádión, és látni a pályán, amikor a holland megpördült, miközben csapattársával csatázott.

Nem volt köztük kontakt, de úgy tűnik, már ez is elég volt ahhoz, hogy nehezen helyreállíthatóvá váljon a helyzet, ugyanis Melbourne két hónapja volt, három GP is lement azóta.

Egymástól külön lehet, hogy jobban is fejlődhetnek, Sainzon sem lesz akkora nyomás, mintha a legnagyobb tehetség mellett kellene bizonyítania folyamatosan. Kvjat legyőzésével önbizalmat szerezhet. Persze, ha ez nem sikerül neki, az előrelépést elfelejtheti.

Rovatok