Index Vakbarát Hírportál

Baumgartner elvitte egy körre Puyolt

2017. május 15., hétfő 18:06

Különleges élményben volt része Carley Puyolnak, a Barcelona 2014-ben visszavonult védőjének a Spanyol Nagydíjon, beülhetett ugyanis a Minardi kétüléses F1-kocsijába, amivel Baumgartner Zsolt vitte el egy körre. A spanyol fantasztikus, brutális élményként írta le, hogy 300 km/h-s tempóval – igaz, csak utasként – száguldhatott a barcelonai pályán.

A  kétüléses F1-kocsi nem újdonság a pályákon, minden évben van pár futam, ahova elviszik a VIP-vendégek szórakoztatására, Ausztráliában évek óta rendszeresen része a programnak, 2014-ben például az akkor még Ausztráliában focizó Alessandro Del Pierót  autóztatta meg a korábbi magyar F1-pilóta.

A kétüléses kocsit a korábbi Minardi-csapatfőnök Paul Stoddart hozta össze, nem véletlen, hogy egykori minardisokra építve megy évek óta a program, Barcelonában is egy másik Minardi-pilóta, Patrick Friesacher vezetett Baumgartner mellett.

Innentől viszont nem elvétve, hanem ha igaz, állandó vendége lesz a két kétüléses Minardi az F1-hétvégéken, legalábbis a Spanyol Nagydíjon elindított Szurkolói Fesztivál keretén belül minden futamon a kiváltságos vendégek mellett egy néző is lehetőséget kap, hogy megtegyen egy kört a pályán.

A túra persze nem veszélytelen, tavaly egy ausztrál újságíróval falnak csapódott a kocsi – akkor nem Baumgartner, hanem Cameron McConville vezetett, mindketten megúszták sérülés nélkül az esetet.

Barcelonában sem volt minden tökéletes, igaz, baleset nem volt, csak lerobbant az egyik kétüléses autó a bemutató közben.

Rovatok