Index Vakbarát Hírportál

Leclerc-Räikkönen-csere: a balhés tesó elszólta magát?

2018. szeptember 6., csütörtök 16:50

Csütörtök délután 4 körül egy Facebook-posztban köszöntötte a Garage Italia Customs, Charles Leclerc egyik szponzora a tehetség Alfa Sauber-pilótát:

Büszkék vagyunk, hogy a kezdetektől hittünk benned. Büszkék vagyunk, hogy a pályán kanyarról kanyarra kísértünk téged. Boldogak vagyunk, hogy hamarosan a vörös kocsi volánjánál látunk, Charles Leclerc.

Az üzenetet perceken belül leszedték, de az internet népe és a Gazzetta.it elcsípte.

Tekinthetnénk egy túl lelkes szponzor optimizmusának, csakhogy ezt a tuningcéget Lapo Elkann, a jelenlegi Ferrari-elnök, John Elkann tesvére alapította, és a mai napig az övé. John Elkann dönti el, ki lesz Sebastian Vettel csapattársa 2019-ben a Ferrarinál, Kimi Räikkönen vagy Leclerc.

Természetesen miután törölték a posztot, azonnal jött a magyarázkodás, hogy ez csak egy olyan köszöntés volt, aminek "az oka a jövőben megtörténhet".

Hónapok óta az a kérdés a Ferrarinál, hogy Kimi Räikkönen megtarthatja-e a helyét a csapatnál, vagy érkezik a helyére Leclerc. Monzában a hétvégén azt beszélték, a szezon végén megtörténik a váltás, csütörtök reggel a neten azt, hogy ezt a nap végéig bejelentik.

Hivatalos megerősítés továbbra sincs, de Lapo Elkann, a FIAT-ot, így a Ferrarit is birtokló család éles eszű, de rém balhés feketebáránya elszólhatta magát. Őt ismerve nem véletlenül.

Rovatok