Index Vakbarát Hírportál

Hamilton is unja az F1-et, szuperhétvégéket akar

2018. október 14., vasárnap 09:42

Ahogy közeledik az F1-szezon vége, és egyre biztosabbá válik Lewis Hamilton újabb, ötödik világbajnoki címe, az angol egyre többet foglalkozik a versenyeken túl azzal, hogy mit lehetne kezdeni a sorozattal, hogy még élvezetesebbé tegyék azt.

Miközben az F1-nél az időmérő átszabásában gondolkodnak, addig Hamilton sokkal radikálisabb dolgokat javasolt. Az Autosportnak például arról beszélt, hogy míg a pilóták ugyan nagyon élvezik a mostani autókat, amiket hatalmas élmény vezetni, ebből az érzésből nem sok jut át a nézőknek, akik nagyjából azt látják, hogy 21 versenyhétvégén át ugyanaz a négy nap történik, ezen kellene változtatni.

Dinamikusnak kellene lennie. Bizonyos pályákon lehetne szuperhétvége, ahol elég unalmasak a futamok. Lehetne fordított rajtrács, vagy bármi

– mondta az angol, aki felelevenítette, hogy gyerekkorában gyakran egyből elaludt a rajt után a futamokon, és biztosa veszi, hogy most is sokan vannak úgy, hogy beállítanak egy ébresztőt a befutó előttre időzítve, hogy a rajt utáni alvásból a végére még felkeljenek.

Hamilton egyébként egy pályát azért megnevezett, ahol nincs gond a versenyzéssel: Baku az, ahol tényleg minden évben történik valami, ami kavarodást és izgalmat hoz.

Rovatok