Index Vakbarát Hírportál

Hamilton rámegy Schumacherre

2018. november 6., kedd 10:34

A legutóbbi futamon nyerte ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton, beérte Juan-Manuel Fangiót, kettőre közelítette meg a hétszeres bajnok Michael Schumachert.

Az angol ritkán beszél a rekordokról, pedig a német egyik nagy rekordját már tavaly megdöntötte, a 68. pole pozícióját bő egy éve elhagyta, 81-nél jár. Győzelmekben viszont még jócskán le van maradva Schumachertől,

91-71 az állás, ahogy dobogós helyezésekben is, 155-132.

"Nagyon nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen magasra juthattam, több sikerem van, mint a legtöbb versenyzőnek, de ez nem garancia semmire. Lesz-e esélyem még többet nyerni? Ki tudja? Az biztos, hogy mindent beleadok" - idézte Hamiltont az Autosport.

Schumacher először 36 évesen vonult vissza, rekordjait eddig, azaz 2006-ig állította fel, miután 1991-ben bemutatkozott a Forma-1-ben. 2010-ben három szezonra visszatért, de csak egy dobogós helyezést tudott összeszedni.

A 91 győzelem rengeteg, messze van, de itt leszek még pár évig, szóval remélem, hogy legalább közel kerülhetek hozzá. Michael még jócskán előttem van futamgyőzelmekben, ő minden idők legnagyobbja. Bárhogy is legyen, soha nem tudnám magam a legnagyobbnak tekinteni.

A Mercedes-pilóta 34 éves lesz januárban, szerződése még két évre szól az istállóval.

Rovatok