Index Vakbarát Hírportál

Vettel: Nincs tervben, hogy visszavonulok

2019. június 5., szerda 17:41

Vad feltételezésekkel jött elő a legnagyobb spanyol sportújság, a Marca, amely Joe Saward F1-szakértő blogjára is hivatkozva azt írta, Fernando Alonso visszatérhet a Ferrarihoz jövőre, amennyiben Sebastian Vettel visszavonul.

A német visszavonulása a gyenge szezonkezdet és a pilóta semleges viselkedése miatt merülhetett fel: egy futamot sem nyert, pole pozíciót sem szerzett, hat versenyen három dobogós helyezése van. Mindezt a legnagyobb nyugalommal viseli.

Vettel az AutoBildnek cáfolta, hogy abbahagyná:

Nincs tervben a visszavonulásom. Még mindig nagyon jól érzem magam, és van még dolgom a Ferrarinál. Mindent meg akarunk próbálni ebben a szezonban, hogy forduljon a kocka, a Kanadai GP lehetne a kezdet

- nyilatkozta Vettel a német újságnak a hétvégi montreali futamra készülve.

A Ferrari nagy ellenfele, a Mercedes mind a hat GP-t megnyerte idén, az első ötön kettős győzelmet szereztek, a legutóbbi nagydíjon egy defekt segítette Vettelt Valtteri Bottas elé, másodiknak, miközben Lewis Hamilton újra nyert, negyedszer az évben.

Alonso érkezését nem könnyű elképzelni, 2014 végén nem önszántából távozott a Ferraritól öt szezon után. A menedzsment azóta teljesen lecserélődött a csapatnál, de a spanyol visszatérése világszenzáció lenne: tavaly kivonult a Forma-1-ból, bár nem mondta azt, hogy befejezte, de a nyáron már 38 éves lesz. A Ferrarinál Vettel új csapattársa a 21 éves, feltörekvő Charles Leclerc, aki élete második futamán biztosan vezetett a Mercedesek előtt, amikor motorhiba miatt lelassult alatta a kocsi.

A Ferrari legrégebbi tesztpilótája, az Alonsóhoz hasonlóan spanyol Marc Gené pár hete azt mondta a másik nagy madridi újságnak, az As-nek, hogy Alonso szerinte visszatér az F1-be, de kizárt, hogy a Ferrarihoz.

Az olaszoknál Vettel szerződése egyébként 2020 végén, Leclerc-é még később jár le. A Mercedesnél Hamilton megállapodása is 2020-ig szól, és úgy tudni, a még dobogóesélyes Red Bull versenyzői, Max Verstappen és Pierre Gasly is be vannak biztosítva még legalább egy idényre.

Csak Bottas pozíciója bizonytalan a Mercedesnél, neki idén lejár a szerződése, ám remekül megy 2019-ben, nagyon elégedettek az istállónál, meglepő lenne, ha nem hosszabbítanának vele.

Rovatok