Index Vakbarát Hírportál

Hamilton uralja a mezőnyt, mindhárom edzés az övé Ausztriában

2020. július 4., szombat 13:14

A pénteki két szabadedzéshez hasonlóan a szombati gyakorláson is a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíjon, ráadásul mindhárom edzésen kettős Mercedes-győzelem született, így a világbajnok csapat ideális helyzetből várhatja a délután 3-kor kezdődő időmérőt.

Hamilton tovább gyorsult a pénteki edzésekhez képest, és 1:04,130-as időeredménnyel nyerte a harmadik edzést, csapattársa, Valtteri Bottas 147 ezredmásodperccel követte a második helyen, a dobogó harmadik fokán pedig a hétvégén eddig a Mercedeshez legközelebb kerülő Max Verstappen jött 283 ezredes hátránnyal. A negyedik helyen a Mercedes 2019-es kocsijából sokat merítő Racing Pointot vezető Sergio Pérez jött, aki eddig egész hétvégén kiváló teljesítményt nyújtott a szezon elején meglehetősen sokat vitatott kocsival.

Az ötödik helyet Charles Leclerc csípte meg a Ferrarival, de ő már fél másodpercen kívül volt Hamiltonhoz képest, majd sorban Alexander Albon, Sebastian Vettel és Lance Stroll jöttek, ezzel a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari és a Racing Point foglalta el az első nyolc helyet az utolsó edzésen.

Az egyórás etap közben megtörtént a szezon első komolyabb kocsitörése is, a Williams újonca, Nicholas Latifi vesztette el az irányítást a kocsija fölött az első kanyarban a rázókőre hajtva. A falnak csapódva megpördült, szerencséje volt, hogy csak a kocsi eleje tört meg komolyabban.

Szombat kora hajnalra le is zárult a 2020-as F1-szezon első nagyobb ügye – a Red Bull adott be óvást még pénteken a Mercedes új fejlesztése, az első kerekek dőlésszögét menet közben módosító DAS-rendszer ellen, ám elutasították az óvást, ezzel eldőlt, hogy a Mercedes által kitalált bonyolult eszköz teljesen legális, és szabadon használható.

A 2020-as Osztrák Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye

Rovatok