Index Vakbarát Hírportál

Éledezik a Ferrari, de a Mercedes tarolt a Magyar GP első edzésén

2020. július 17., péntek 12:52

Meglehetősen kusza sorrendet hozott a 35. Magyar Nagydíj első szabadedzése a Hungaroringen, amiért az apró szitálás miatti óvatosság, illetve a csapatok eltérő taktikázása volt a felelős. Ezért alakulhatott úgy, hogy az edzést magabiztosan nyerő Mercedes mögött ismét a – a legutóbbi nagydíj után feljelentett – Racing Point legyen a második legerősebb csapat, ugyanakkor a Ferrari a Red Bull elé került, a világbajnoki pontversenyben második helyen álló McLarenek pedig a 10. hely környékére csúsztak vissza.

Mindkét Mercedes 37 körig jutott az első edzésen, ezzel amellett, hogy ők voltak a leggyorsabbak, ők töltötték a legtöbb időt is a pályán, vagyis nagyon értékes adatot tudott gyűjteni a világbajnok csapat. Hamilton számára egy rekord a tét a hétvégén, eddig hétszer tudott nyerni a Hungaroringen, egy újabb sikerrel pedig beérné Michael Schumachert az egy pályán aratott legtöbb győzelmek számában, a hétszeres világbajnok német Kanadában tudott nyolcszor nyerni.

A Red Bull visszaesését a keményebb keverékek használata mellett több új alkatrész tesztelése okozta, de a csapatfőnök Christian Horner elmondta, hogy a második edzésre visszatérnek az alapbeállításhoz, és már jobb teljesítményre számít.

A csapat pilótája, Max Verstappen egy kisebb incidensbe is került, Nicholas Latifi Williamse lassított veszélyesen előtte a pályán, de a holland versenyző egy gyors manőverrel, majd némi mutogatással lerendezte az esetet.

Szintén említhető esemény volt még az Alfa Romeónál Kimi Räikkönen helyén vezető Robert Kubica megpördülése – a lengyel tartalékpilóta a boxutcából kihajtva fordult keresztbe, alighanem a még nem kellően felmelegített gumijai miatt.

Az edzésen az egyik AlphaTauri, Pierre Gasly autója egy pillanatra sem hajtott ki, a motor adatait elemezve találtak némi rendellenességet, így a gyakorlásra kijelölt 1,5 óra az erőforrás átvizsgálásával telt.

(Lewis Hamilton a 2020-as Magyar Nagydíj első szabadedzésén. Fotó:  Joe Klamar / Reuters)

Rovatok