Index Vakbarát Hírportál

A Red Bullnál a tisztelet kérdése is előkerült Verstappen Herendi-ügyében

2023. július 27., csütörtök 15:28

Lassan itt az új versenyhétvége a 2023-as Formula–1-idényben, de még mindig szolgáltat érdekességeket a múlt heti Magyar Nagydíj, és annak ünneplése.

Mint ismert, a Max Verstappen sikerével zárult futam ünneplésekor Lando Norris olyan szerencsétlenül verte a pódiumhoz a pezsgősüveget, hogy a 15 millió forintos eszmei értékű Herendi-trófea darabokra tört.

Jöttek sorra a hírek a megoldási lehetőségekről, hétfőn pedig Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója az M4 Sportnak elmondta, hogy újra legyártják a relikviát.

Az osztrák Oe24 portálnak Helmut Marko elmondta, hogy a Red Bull gyárába érkezik majd a trófea másolata, amelyet majd megkap a holland pilóta.

„Magyarország híres az értékes porcelánok iránti szeretetéről. Már a mi időnkben is csodálatos tálakat és vázákat osztottak a díjazottaknak – kezdte a Herendi-trófeákkal kapcsolatban Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. – A trófea másolata a gyárunkba érkezik, amit átadunk Maxnak, az eredeti helyett, amit jobban kellett volna megbecsülni. A fiataloknak is meg kell érteni, hogy ez egy hagyomány a magyarok számára, amit tisztelni kell.”

(Borítókép: Max Verstappen az eltörött Herendi-trófeával a kezében. Fotó: Qian Jun / MB Media / Getty Images)

 

Rovatok