Index Vakbarát Hírportál

Hogyan álljunk ki a portugálok ellen?

2009. szeptember 7., hétfő 18:14 | aznap frissítve

A svédek elleni szombati sokk után kellene felállnia a magyar válogatottnak, a portugálok legyőzésével még megtarthatná második helyét a vb-selejtező csoportban. Ehhez meg kellene állítani a világ legdrágább játékosát, Cristiano Ronaldót, és gólt kellene lőni. De kinek? Összeállíthatja a legjobb csapatot.

A svédek elleni hajmeresztő góllal elveszített vb-selejtező után máris itt a következő: szerda este 42 ezer ember, telt ház előtt a portugálokkal játszunk, akiket még egyszer sem vertünk meg.

Most kisebb csodára lenne szükség ahhoz, hogy a Dániában az utolsó pillanatokban pontot szerző, ezzel életben maradó Cristiano Ronaldóékat le lehessen győzni. A játékosok nagyon fogadkoztak, ha sokkolta is őket az utolsó utáni percben bekapott gól, kiheverik.

De milyen felállásban játsszanak? Önök megint összeállíthatják, melyik lenne az a magyar válogatott, amelyik a legnagyobb sikerrel, hatékonysággal venné fel a küzdelmet. Ezúttal is a 4 védő, 2 védekező középpályás, 3 támadó középpályás, 1 csatárnál maradunk, mert Koeman a svédek ellen sem kockáztatott.

A múlt heti szavazáson győztes tizenegytől Koeman mindössze három helyen tért el az önök által kijelölt szurkolói csapattól. Fehér helyett Szélesit állította be jobbra, Bodor helyett Halmosit balhátvédnek, és ugyan Rudolf Gergely lett volna a csatára, mint önöknek, de kényszerűségből ki kellett cserélnie őt Huszti Szabolcsra. (Rudolf még a jövő héten, a Liverpool ellen sem biztos, hogy játszhat a Debrecenben.)

Gera Zoltán nem játszhat, mert megkapta második sárgáját. Bodnár László halálos gázolása után úgy döntött, képes vállalni a játékot, ha számít rá a kapitány. Szélesi meghúzódott, részvétele kérdéses.

Juhász Rolandról csak közvetlenül a meccs előtt derül ki, mennyire fáj a bordaközi izma, injekciókkal ott lehet-e a védelem tengelyében. A nagyot hibázó Tímár legyen a helyettese vagy csak ő ne? Avassunk esetleg újoncot, Mészáros Norbertet?

A középpálya védekező szekciójában Dárdai Pál ott lehet a pályán, Vadócz Krisztián is, helyükre Tóth Balázs pályázhat.

Hajnal Tamás értékelhető megoldás nélkül fejezte be a szombati meccset, a drabális svédek helyett most az alkatilag hozzá hasonló portugálok ellen javíthat. Vagy nem, és jöjjön Buzsáky Ákos. Vagy játsszanak mindketten, mert Gera nincs.

Beugorhat esetleg Priskin Tamás? Feltéve, ha mentálisan rendbejön, bár ő állítja, neki semmi baja nincs, csak a kapitány rosszul látta. Vagy maradjunk Torghellénél?

Szerda reggelig tessen összeállítani saját csapatát itt ebben az egyszerű mezhúzogatós alkalmazásban. Szerdán déltájt jön az eredményhirdetés.

Rovatok