Index Vakbarát Hírportál

Mit lehetne tenni a Lyon ellen?

2009. szeptember 28., hétfő 14:50

A debreceni játékosok jobbnak gondolják a francia Lyont a Liverpoolnál. Az angolok ellen idegenben helytálltak, kihozták a maximumot a meccsből, most hazai pályán ugyanez várható tőlük, akár első BL-góljukat is megszerezhetik. Kikkel, hogyan? Újra összeállíthatja a nyerőnek gondolt csapatot.

Hazai pályán is bemutatkozik a Bajnokok Ligájában a Debrecen, kellemetlenebb ellenfelet elsőre talán nem is kaphatott volna.

A Lyon ugyan nem volt bajnok hazájában – hetes sorozata szakadt meg -, és mivel csak harmadik lett, selejtezőre kényszerült. A belga Anderlecht gyorsan megtapasztalta, mennyivel más iramban játszanak a franciák, Juhász Rolandék két meccsen nyolcat kaptak a selejtezőben.

A Debrecen játékosai is tökéletesen tisztában vannak azzal, milyen szintű csapattal játszanak, páran már Liverpoolban mondták, sokkal nehezebb meccsre számítanak a franciák, mint az angolok ellen. „Gyorsabbak, egységesebbek” – mondott két jelzőt Bodnár László. Mások a technikai tudást emelték ki, volt, aki a szervezettséget hangoztatta.

Két hete persze még nem lehetett tudni, hogy az argentin Lisandro Lopez megsérül, és a belgáknak négyet vágó csatár nem jöhet Budapestre. Azt sejteni tett, hogy Claude Puel vezetőedző nem a háromcsatáros felálláson az argentin kiesése után sem változtat, csak most a Källström-Gomis-Govou triót favorizálja.

A három középpályás is meglehetősen lendületes, Pjanic döntötte el a Fiorentina elleni meccset az első fordulóban, Toulalannak és Makounnak is van védekező feladata, de a kapu előtt is feltalálják magukat.

Herczeg András bővebb keretből válogathat: a sorozatban már három gólnál tartó - vagyis a legeredményesebb debreceni - Varga József letöltötte eltiltását, bevethető, Kiss Zoltánnal ideális szűrőpárost alkotnak.

A 34 éves Dombi Tibor is ott lesz, de ő korábban is már csak a kispadig jutott. (A hajrája ellenben beállhat, akár még csatárként is.)

A sérültek jelenthetnek gondot, mert a legutóbbi BL-forduló válogatottjába beválasztott Bodnár László nem teljesen egészséges, emellett a védelem oszlopának számító Mészáros Norbert sem végzett teljes értékű munkát a napokban.

Az egy hónapja kiesett Rudolf Gergely állapota javul, eddig azért nem kockáztatták esetleges nevezését, mert nem akarták, hogy rásérüljön, és netán az egész sorozatra kidőljön. A hétfő kora délutáni állás szerint Bodnár, Rudolf és Szakály jó eséllyel nevezhető, Mészáros a leginkább kérdéses.

Herczeg – egyben az önök – variációs lehetőségét növeli, hogy Szélesi Zoltán is gyógyul, hamarosan bevethető lesz, csak egyelőre nem biztos, hogy ezen a meccsen. Feczesin Róbert viszont biztosan nem játszhat szalagsérülése után.

A mester a hagyományos 4-4-2-es felállásban játszatta csapatát eddig a hazai BL-meccseken, Liverpoolban nyilván az eltiltottak miatt hadrendet váltott, és a 4-1-4-1-es felállás talán még meg is lepte Benitezt.

Most ilyen húzás aligha várható, de vélhetően Herczeg most is készül valamivel, ha már megnézte a helyszínen a Lyon Touluose elleni egygólos győzelmét. A hazai csapat gyorsan hátrányba került, de Tafer és Gomis találataival fordított. Rájuk a Lokinak is nagyon figyelnie kell.

A lehetőséget ezúttal is felkínáljuk, a 4-4-2-es felállásra szavaztunk, kedd délig lehet tologatni a táblán, utána eredményt hirdetünk.

Rovatok