Index Vakbarát Hírportál

Koman az U20-as vb álomcsapatában

2009. október 20., kedd 15:45 | aznap frissítve

Hét ország játékosaiból állt össze a torna legjobb csapata, a döntős Ghána és Brazília 3-3 játékost adott, a magyar középpályás az irányító.

A goal.com összeállította a szombaton végződött U20-as labdarúgó világbajnokság csapatát, helyet kapott benne a magyar Koman Vladimir is. Hét nemzet válogatottjábol állították össze, a döntősök hat játékosa mellett egy-egy magyar, Costa Rica-i, olasz, német és dél-koreai fért be.

A kapuba a Costa Rica-i Esteban Alvaradót tették, elsősorban az elődöntőben mutatott teljesítménye miatt. A braziloktól 1-0-ra kaptak ki, ez elsősorban a bravúrokat is bemutató kapusnak köszönhető, hiszen a csoportmeccsek során ötöt kaptak tőlük.

A védelem elég vegyes, a jobbhátvéd ghánai Samuel Inkoomnál a gyorsaságot, a középen játszó olasz Albertazzinál a megbízhatóságot, a brazil Toloinál az erőt és a jó fejjátékot emelik ki. A bal oldalra került dél-koreai Kim Min Woo jól segíti a támadásokat.

A középpályára a három dobogós csapat egy-egy játékost adott. A brazil Alex Teixeira iránt nem véletlenül érdeklődik már most a Manchester United, kreativitása bármikor képes nagyot lendíteni a játékon. A baloldalra Abedi Pelé fiát, Andre Ayewet állították, akit nem nyomasztott apja neve és a középpálya több posztján is jól játszott.

A csapat irányítója Koman Vladimir, aki a legtöbbet tette azért, hogy Magyarország legjobb európaiként a harmadik helyen végezzen. Koman remekül lát a pályán, jól helyezkedik, nagy munkabírása van, a kapu előtt is rendre jó megoldást választ.

A lap szerint a Bari középpályásával a nagyválogatott is jó eséllyel pályázhatna a világbajnoki részvételre. Megjegyzik, ha sárga lapjai miatt nem kell kihagynia a Ghána elleni elődöntőt, elképzelhető, hogy Magyarország jut a döntőbe, hiánya érezhető volt a játékon. Koman nem mellékesen a torna második legeredményesebb játékosa is volt öt találatával, ezért a teljesítményéért Ezüstcipőt kapott.

A csatársorba a német Sukuta-Pasut, a brazil Kardecet és a gólkirályt, torna legjobbjának is választott ghánai Dominic Adiyiahot állították.

A torna álomcsapata

Esteban Alvarado (Costa Rica) – Samuel Inkoom (Ghána), Michelangelo Albertazzi (Olaszország), Rafael Toloi (Brazília), Kim Min Woo (Dél-Korea) – Alex Teixeira (Brazília), Koman Vladimir (Magyarország), Andre Ayew (Ghána) – Richard Sukuta-Pasu (Németország), Alan Kardec (Brazília), Dominic Adiyiah (Ghána).

Rovatok