Index Vakbarát Hírportál

Egervári: Kiszolgáltuk a közönséget

2010. szeptember 8., szerda 11:15

A szövetségi kapitány szerint egy folyamatosan támadni és győzni akaró magyar válogatott győzte le Moldovát az Eb-selejtezőn.

A magyar válogatott rossz első félidő után Rudolf és Koman góljaival 2-1-re megnyerte második Eb-selejtezőjét, Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint csapata megérdemelten győzte le Moldovát.

"Főként a második félidei játék alapján úgy érzem, rászolgáltunk a három pontra. A mérkőzés jelentős részében a közönség ki lett szolgálva, egy folyamatosan támadni és győzni akaró magyar válogatottat láthattak, persze azt tudni kell, hogy nem fogunk négy vagy öt gólt rúgni, még akkor sem, ha törekszünk rá."

A Szusza Ferenc Stadionban nem kezdett jól a magyar csapat, a csúszós talajon rengeteg technikai hiba csúszott a játékba. A szünetben Egervári középpályás helyett csatárt küldött be, Czvitkovicsot Szalai váltotta. Ettől kicsit megélénkült a játék, az 50. percben Rudolf lövésével vezetett a magyar válogatott. Egervári a 63. percben Rudolf helyett Vanczákot hozta be, ezzel jelezte, az eredménnyel elégedett. A csapat visszaesett, a közönség kifütyülte, de néhány perccel később Koman lövésével 2-0 lett az állás.

"Úgy éreztem, stabilizálni kell a védelmet, ezért Vanczákot, egy jól fejelő játékost küldtünk a pályára, és átálltunk három belső védőre. A csapatépítés szempontjából nagy öröm, hogy ismét győzött a magyar válogatott" - tette hozzá Egervári .

Az élete első válogatottbeli gólját szerző Koman Vladimir szerint a végére kicsit elfáradtak. "A második gólunk után kicsit elkapott bennünket a hév, lekontráztak minket, elfáradtunk, a középpályánk szétszakadt. Nem vagyok megelégedve a játékommal, az első félidőben sok labdát adtam el. A gólomnak nagyon örülök, de kicsit csalódott vagyok, hogy az utánpótlás-válogatottnak nem sikerült győznie , de most már előre kell lépni."

Gera Zoltán, a válogatott csapatkapitánya szerint az csapatnak jót tett, hogy Egervári a szünetben két csatárra állt át: "Az első félidőben kicsit tanácstalanul futballoztunk, de aztán a félidőben váltott a kapitány, behozta Szalai Ádámot, aki meg tudta tartani a labdát, ez nagyon bejött. A gólunk megnyugtatott bennünket, jobban is játszottunk, így jött a második, de aztán valamilyen okból magunkra húztuk őket. Egyenlíthettek is volna, de szerencsére kihúztuk, ez egy nagyon értékes győzelem."

Gavril Balint igazságosabbnak tartotta volna a döntetlent, szerinte a magyarok a sorozat végén a harmadik helyre odaérhetnek. "A magyar csapat erősebb, mint a finn. Ha így folytatja, akkor megelőzheti, ugyanis játékosaik gyorsabbak, technikásabbak és jóval fiatalabbak is" - tette hozzá a a vendégek szövetségi kapitánya.

A két videó a Sport1 felvétele.

Rovatok