Index Vakbarát Hírportál

Mi van Balázs, Linduskának kell a lóvé?

2011. június 8., szerda 12:33 | aznap frissítve

Ritka az olyan egyöntetű gyűlölethullám, mint ami Dzsudzsák Balázs Dagesztánba igazolásának hírét fogadta az interneten. Minden rajongóból lett troll ugyanazt írja: Dzsudzsák pénzéhes és elrontotta a karrierjét.

"Vajon hány évet kell várni, amíg költségvetési tartalékokból és IMF-pénzből visszavesszük Dzsudzsákot a videotonba, mint ahogy a MOL-részvényekkel is sikerült?" - teszi föl a kérdést mikroblogjában mivoltmaaneten, a netszerte ismert, politizáló hotelportás. De nem mindenki fogja föl viccesen a legdrágább magyar focista Oroszországba igazolásának hírét.

Hiába erősebb bajnokság az orosz a hollandnál, hiába indult meg évekkel ezelőtt a játékosáramlás oda-vissza a Premjer Liga és az európai bajnokságok között, a magyar online közvélemény reakciója a rideg elutasítás és a heves átkozódás között ingadozik.

A rajongók enyhe ellenérzéssel fogadták a Bálvány döntését

Árpád, a válogatott focista Facebook-os rajongói oldalának kommentelője szépen összefoglalja, amit a többiek az indulattól el-elakadó klaviatúrával üzennek:

"Egy vicc vagy hallod, rakd zsebre a ruszkik sz*ros pénzét akkor... Így kell hülyét csinálni magadból, felcsillanó reményből zuhanó üstökös... Ez a magyar labdarúgás, kapzsi barmok egy rakáson... Lazán lehetett volna belőled elismert játékos nemzetközi szinten is (szólok, hogy még több pénzt kereshettél volna mr. mohóság), most írtad alá a szerződésed a süllyesztőbe!"

Amint a fenti screenshot is mutatja, nem a fikázásokból csemegéztünk: amióta kikerült a hír, hogy Dzsudzsák megállapodott az Anzsi Mahacskalával, így néz ki a szélső Facebook-oldala.

A helyiek alig várják, hogy végre magyaros technikát lássanak


A focirajongók hajlamosak egyszerű világmagyarázatokat keresni, nem kis részük például a pirított tökmaggal helyezi egy polcra a nőket, talán ezért vélekednek olyan sokan úgy, hogy nem feltétlenül Dzsudzsák pénzéhes, hanem  Zimány Linda, a barátnője az. Sokakat izgat a kérdés, hogy mit fog csinálni Linda Mahacskalában, ők ugyanis nem olvasták, hogy a csapat tagjai Moszkvában laknak és csak a hazai meccsekre utaznak a Kaukázus-béli Mahacskalába.

Ezt látná Linda, ha Dagesztánban bícselne

Vándormotívum még a détárizás, az online kommentelő/elemzők nem kis része érzi párhuzamosnak a két tehetséges focista karrierjének akalukását. (Emlékezetes, hogy a Juventusba hívott Détári rengeteg fizetésért végül nem a világfutball, hanem Pireusz legendája lett.)

A pepsifoci kommentelői is kibuktak, több tucatnyi átkozódóra jut egy-egy higgadtabb hang, aki szerint nem is akkora tragédia a Premjer Liga.

Itt sem fog sétálni Linda

De mi sem maradjunk ki a buliból, ha van véleménye, ha látott helyet, ahol viccesen gyalázkodnak, vagy éppen higgadtan elemeznek, írja ide alulra!

(A fotók forrása, a screenshot kivételével Konzanarch mikroblogja.)

Rovatok