Index Vakbarát Hírportál

Rooney kiosztotta a gyújtogatókat

2011. augusztus 9., kedd 11:59

A napok óta tartó londoni zavargások miatt törölték a szerda estére tervezett Anglia–Hollandia barátságos labdarúgómeccset.

Az angol szövetség kedden, még a hollandok elutazása előtt jelentette be a találkozó elmaradását, pedig a meccsre már körülbelül 70 ezer jegyet eladtak a Wembley-be. Korábban három, keddre tervezett Ligakupa-mérkőzés halasztásáról döntöttek.

Londonban már negyedik napja tartanak a zavargások: fiatalok épületeket, autókat és szeméttárolókat vertek szét és gyújtottak fel, boltokban fosztogattak, a rendőröket üvegekkel és petárdákkal dobálták.

Rooney: Ez az egész országnak kínos

A Manchester United és az angol válogatott csatára saját twitter-oldalán üzent a lázadóknak: "Miért csinálják ezt emberek a saját országukkal, a saját városukkal? Ez nagyon kellemetlen egész Anglia számára. Hagyják abba!" Egy surfparty69 nevű kommentelő ezt írta neki: "Szegények, nincs munkájuk. A futballisták milliókat keresnek. Hát ezért." Rooney válaszolt neki: Szóval azért, mert nincs munkájuk, gyújtogatni és fosztogatni kell. Tegyél nekem egy szívességet és ne beszélj hülyeségeket."

Rio Ferdinand, a válogatott és az MU védője őrjöngésnek nevezte a történteket, szerinte előfordulhat, hogy bevetik a katonaságot.

A feszült helyzet miatt törölték a kedd estére kiírt Ghána-Nigéria barátságos meccset is, amelyet a brit fővárostól 30 km-re található Watfordban rendeztek volna.

London egy év múlva olimpiát rendez.

Rovatok