Index Vakbarát Hírportál

Tőzsér Dániel nem érte el Egervári szintjét

2012. október 1., hétfő 15:07

Egervári Sándor a hollandok elleni 4-1-es vereség után nyilvánvalóvá tette: hat pontot akar a két októberi vb-selejtezőn.

A magyar labdarúgó válogatott kapitánya, Egervári Sándor a jövő pénteki, Észtország elleni világbajnoki selejtező előtt kijelölte a válogatott keretet. A következő meccsen, október 16-án Törökország érkezik a Puskás Stadionba.

Mivel két védő (Laczkó Zsolt és Vanczák Vilmos) is kiesett, megsérültek, csak az volt a kérdés, kivel pótolja őket a szakember. A ciprusi Leandrót továbbra sem hívta meg, így valószínűleg a szombathelyi Halmosi lesz a balhátvéd, hacsak Elek Ákos nem kap egy újabb lehetőséget ezen a poszton. (Kádár Tamás bal lábas, de klubjában inkább középső védő, ráadásul a hétvégén kiállították a Rodában).

Egervári így indokolta keretét a szövetség hivatalos honlapján: „Takács Ákos a védelemben, Pátkai Máté a középpályán mutatott kiváló formát az elmúlt hetekben, ezért szavaztam bizalmat nekik. Vanczák Vilmos és Laczkó Zsolt egyelőre nem bevethető műtétjük után, Priskin Tamás izomsérülés miatt hiányzik, Rudolf Gergely pedig még nem tudott pályára lépni a DVTK-ban, ezért továbbra sem számíthatunk rá. Pintér Ádámról jó hírek érkeztek, ő már panaszmentes a sérülése után, és ha a következő egy hétben is az marad, akkor hétfőn csatlakozik a kerethez."

Pintér mögött ugyan nincsenek szeptemberi tétmeccsek, benne jobban bízik a szakvezető, mint abban a Tőzsér Dánielben, aki a Genoában a három legutóbbi bajnokiból kettőn kezdő volt, és végig játszott, míg Udinében a 15. percben kapott lehetőséget a hétvégén. Csapata három meccsen egy gólt kapott, egyszer nyert, kétszer döntetlent játszott, vagyis Tőzsérre nem lehetett panasz.

A csatársorban nincs meglepetés, Szalai Ádám lesz várhatóan a center, aki legutóbb az újságból tudta meg - a hollandok ellen nem állhatott be -, hogy nincs jó formában. Azóta mindhárom Bundesliga-fordulóban eredményes volt.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:  Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)   
Védők:  Varga József (DVSC-Teva), Takács Ákos (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva)  Juhász Roland (Anderlecht), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Kádár Tamás (Roda JC), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás) 
Középpályások:  Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (WBA), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Koltai Tamás (Győri ETO), Szakály Péter (DVSC-Teva), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza)   
Támadók:  Szalai Ádám (Mainz), Németh Krisztián (Roda JC), Szabics Imre (Sturm Graz)

A magyar válogatott eddig két mérkőzésen van túl a vb-selejtezős csoportjában. Andorrában 5-0-ra győzött, a Puskás Stadionban viszont 4-1-es vereséget szenvedett Hollandiától.

Rovatok