Index Vakbarát Hírportál

Csányi: Orbán nem szólított fel lemondásra

2013. október 16., szerda 12:23

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor politikai üzenetek mellett a futballról is beszélt szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. Teljes terjedelemben itt olvasható, miről volt szó.

A magyar futballválogatott lemaradt a jövő évi világbajnokságról, lemondott a szövetségi kapitány, az elnök az új helyzetet és a jövő lépéseit vette számba. 

A legfontosabb: nem mond le, mert ha lemondana, azt megfutamodásnak lehetne értékelni, a szövetség pedig jó úton jár. Orbán Viktor miniszterelnök sem szólította fel lemondásra, a pénteki 8-1-es amszterdami vereség után beszéltek telefonon, kiegyensúlyozott a kapcsolatuk.

A közgyűlés egyébként két év múlva dönthet a sorsáról, mandátuma lejártáig igyekszik jobbá tenni a sportágat, ez az egyetlen célja.

Elismerte a felelősségét Egervári Sándor kinevezésével kapcsolatban, de azt is, voltak olyan pillanatok, amikor érezte, váltani kellene már. „A bukaresti meccs után is, korábban is.”

Úgy gondolja, tapasztalt és kemény külföldi szakembernek kell átvennie a válogatottat, itthon pedig nem lát megfelelő személyt a pozícióra. Hét vagy nyolc jelölt van, megalapozott döntést fognak hozni, nem kapkodnak, várják még a javaslatokat. „Drágább, de ha sikeresek leszünk, a befektetés megtérül.”

Nem volt kifogása az ellen, hogy Szalai Ádám elmondja hétfői beszédét – a csatár szeretné, ha nem hülyítenénk egymást tovább –, a tartalmával nem vitatkozna.

Kijelentette azt is, hogy a válogatottságot lemondó hannoveri Huszti Szabolcs beférne a csapatba.

Egymillió eurót a magánvagyonából ajánlott fel a hollandok ellen, a 8-1-es vereséggel ezt megspórolták neki. Szerinte 40-45 százalék volt az esély a kijutásra, de ő igazából a 2016-os Eb-jelenlétben bízik.

Megismételte, az utánpótlásra és a gyerekek megfelelő nevelésére helyezik a hangsúlyt, és szigorítanak az edzőképzésen.

Rovatok