Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn megszűnhet az Újpest FC

2014. március 14., péntek 13:48

Sajtótájékoztatót tartott Roderic Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa. Ennek végén elmondta, hogy a futballklub sorsa a bíróság és az MLSZ kezében van. A korábbi tulajdonoskhoz köthető egyik offshore cég felszámolást kezdeményezett, amelynek másodfokú ítélete hétfőre várható. Így az MLSZ hiába ül össze csütörtökön a licencátruházásról dönteni, addigra már felszámolják a kft-t, amely működteti a klubot.

A belga elnök előbb felvázolta, hogyan folytak el a milliók a klubot behálózó offshore cégeken keresztül. Hosszasan beszélt, ábrákkal illusztrálta a teljesítés nélküli kifizetéseket, a cégek közötti pénzmozgást, amelyek végül lehetetlen helyzetbe hozták a újpesti futballklubot. Az MLSZ 550 millió forint adótartozás kiegyenlítésére kért garanciát, de ez t Duchatelet nem tudja vállalni, mivel véleménye szerint ez az összeg bűncselekményből keletkezett.

„Nagyon kivételes esetről van szó. A törvény szerint csak az anyaegyesületre lehet átruházni az indulási jogot. Az MLSZ nem csak az új céget licencelte, hanem a régit, az Újpest FC Kft-t. Az offshore-cégeken kívül, melyek vitathatóak, nincsen tartozása az Újpest FC Kft-nek. Az összes NB I-es klub hozzájárulását megkérték az indulási jog átruházáshoz, és minden klub hozzá is járult” – mondta Duchatelet.

Duchatelet elhagyja a klubot, amennyiben megindítják a felszámolását az Újpest FC Kft. ellen, és a Magyar Labdarúgó Szövetség nem járul hozzá addig az indulási jog átruházásához. A teljes elsőcsapat is jelen volt a sajtótájékoztatón, többségük most érzékelte először, milyen gondokkal is küszködik a vezetés. Az Újpest sorsa hétfőn végleg eldőlhet.

Rovatok