Index Vakbarát Hírportál

Így menekült meg az Újpest

2014. április 1., kedd 11:56

Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnök-tulajdonosa egy nagyobb összeget helyezett a klubot korábban működtető Újpest FC Kft. számlájára, így tette lehetővé azt, hogy az indulási jogot átvigye egy új cégbe, a csapat jövője pedig hosszú távra biztosítva legyen.

A belga üzletember keddi sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben azok a cégek, amelyek felszámolási eljárást indítottak az Újpest FC Kft.-vel szemben a fennálló tartozások miatt, nem tudják bebizonyítani igazukat a bíróságon, akkor ezt az összeget visszakapja.

Hozzátette: jó esélyt lát arra, hogy viszontlátja pénzét. Az összeg mértékéről csak annyit árult el, hogy „nagyon nagy”, mondta az MTI szerint.

Ducatelet köszönetet mondott a Ferencváros elnökének, a Honvéd tulajdonosának és a Diósgyőrnek is, amiért melléjük állt. Hozzátette, biztos benne, hogy pénteken megnyerik a Ferencváros elleni derbit és a Magyar Kupát is. Az elnök azt is elmondta, még tárgyalások folynak arról, hogy a hároméves nemzetközi kupaeltiltást enyhítse, vagy eltörölje az UEFA. Cáfolta Muszbek Mihály kijelentéseit, miszerint néhány futballista játékjogát elzálogosították volna.

Köszönetet mondott az MLSZ-nek is, amiért segítséget nyújtottak a klubnak, valamint a vagyonfelügyelőnek, akivel végig korrekt tárgyalásban voltak. Duchatelet hozzátette még, most már csak a jövőre koncentrál, és megköszönte a játékosoknak, az edzőknek, Őze István klubigazgatónak, Csányi Sándornak, Orbán Viktornak és Szijjártó Péternek, hogy átruházhatták az indulási jogot.

Rovatok