Index Vakbarát Hírportál

Már 0-0-val is európai főtáblás a Debrecen

2014. augusztus 5., kedd 11:10

Ha kedden a BATE-t kiveri az utolsó előtti BL-selejtezőkörben, legrosszabb esetben is főtáblás az EL-ben.

A Debrecen egy hete 1-0-ra győzte le a fehérorosz BATE Boriszovot, így előnnyel várja a BL-selejtező keddi visszavágóját. Az első meccsen a DVSC akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, ha az utolsó percekben nem hibázzák el a csatárjai a hatalmas ziccert, ugyanakkor a BATE-nak is voltak lehetőségei, így kiegyenlített meccs várható a visszavágón is.

Rendkívül fontos lenne a Debrecennek, hogy gólt szerezzen, bár már egy 0-0-val is továbbjutó a magyar csapat. Amennyiben pedig a BL utolsó selejtezőkörébe kerül a Loki, ha ott ki is esik, már akkor is biztosan főtáblás az Európa Ligában.

A fehéroroszok alig rúgnak gólt, ezt támasztja alá az a tény is, hogy a Bajnokok Ligája idei sorozatában lejátszott három meccsből eddig egyszer tudtak csak betalálni.

Ezt emlegette Kondás Elemér is a meccs előtti sajtótájékoztatóján, amikor kijelentette, csapata nem fog bunkerfutballt játszani: "Természetesen bízunk a képességeinkben. Az első meccset képesek voltunk szinte végig kontrollálni Magyarországon, most pedig ugyancsak nagyon fegyelmezetten kell futballoznunk minden poszton. Nagyon fontos, hogy biztosan őrizzük az előnyt, és amikor lehetőségünk nyílik rá, lecsapjunk."

Ami a felkészülést illeti, a Debrecen még nem nyert meccset a magyar bajnokságban, pénteken az MTK vendégeként, egy utolsó percben kapott góllal szenvedett vereséget. A BATE megint nem játszott a hétvégén, most elhalasztották a bajnokijukat. Nem is véletlenül, hiszen a jelenleg első Dinamo Minszk lett volna az ellenfél, és egy ilyen kétes kimenetelű rangadó akár negatívan is befolyásolhatta volna a BL-visszavágót.

Alekszej Baga, a fehérorosz csapat másodedzője szerint nem a fizikai fölénnyel harcolhatják ki a továbbjutást: "A riválist kellően jól ismerjük, de ez így volt már az első mérkőzés előtt is. De más dolog felkészülni, videózni, kitalálni a taktikát, és kimenni a pályára, valamint megvalósítani. A játékosok nagyon éhesek a sikerre, és azt hiszem, az idegenben szenvedett vereség ellenére kellően nagy esélyünk van a továbblépésre."

A meccs 19:30-kor kezdődik, a találkozót a svéd Stefan Johannesson vezeti, aki többször fújt már fehérorosz csapatnak, és ő vezette a 2003-as Ferencváros–Birkirkara UEFA Kupa-selejtezőt. A meccsről az Index szöveges onlineközvetítést ad.

Rovatok