Index Vakbarát Hírportál

A Debrecen sztárcsapatot kaphat, mázlival EL-be juthat

2014. augusztus 6., szerda 11:03

Nem sikerült a Debrecennek a bravúr, két perc hiányzott a BL-továbbjutáshoz. A BATE 3-2-s összesítéssel ejtette ki a magyar bajnokot, amelynek még így is maradt esélye, a BL-selejtező 3. köréből kiesett, de ezzel is az Európa Liga playoffkörébe jutott. Itt viszont már nagyon kemény ellenfelek jöhetnek, sztárcsapatot is hozhat Magyarországra a Debrecen.

Az EL-selejtező playoffkörébe 62 csapat kerül, 18 eleve adott, a Debrecennel együtt négy BL-ből kiesett sorsa kedden eldőlt, további tizenegyé szerdán derül ki, ahogy az is, hogy az Európa Liga 3. selejtezőjéből melyik lesz az a 29, ami folytathatja.

Egy biztos, a Debrecen nem lesz kiemelt a sorsoláskor, hiszen – a most még csak képzeletbeli rangsorban – csak 39. helyen áll. Ebben a legerősebb az Olympique Lyon, amely 4-1-s előnnyel várja hazai pályán a cseh Mladá Boleslav elleni visszavágót az EL-ben.

Ha a Lyont sikerülne mégis elkerülni, az alanyi jogon playoffkörösök közül olyan csapatok jöhetnek, mint a Tottenham, az Internazionale, a Villarreal, a Twente, a Metaliszt Harkov, a PAOK, a Trabzonspor, a Lokomotiv Moszkva, vagy éppen a Mönchengladbach. Nem lesz egyszerű a feladat, hiszen még a 31. helyre rangsorolt Feyenoord is lényegesen erősebbnek tűnik. Táblázatban összefoglaltuk, kikre számíthat a Debrecen a pénteki sorsoláson.

A lenti felsorolást még nagyban befolyásolhatják a szerda esti BL-selejtezők eredményei, tisztább képet ezek, teljesen tisztát a csütörtöki EL-meccsek után kapunk majd. Sorsolás pénteken, Nyonban lesz, déltől a BL-ben, egytől az EL-ben.

A DVSC EL-ellenfelei lehetnek

Lyon (vagy Mladá Boleslav, 4-1 EL-ben), Internazionale, Tottenham, PSV (vagy St. Pölten 1-0, EL), Villarreal, Twente, Metaliszt Harkiv, Viktoria Plzen ( vagy Petrolul Ploiesti, 1-1, EL), PAOK Szaloniki, Club Brugge (vagy Bröndby, 3-0, EL), Dnypro (vagy FC Köbenhavn, 0-0, BL), Trabzonspor, Panathinaikosz, CFR Cluj (vagy Dinamo Minszk, 0-1, EL), Mönchengladbach, Real Sociedad (vagy Aberdeen, 2-0, EL), Young Boys (vagy Ermisz, 1-0, EL), Lokomotiv Moszkva, Rapid Wien, FC Zürich, Nacional Funchal, Maccabi Tel-Aviv, FSV Mainz (vagy Aszterasz, 1-0, EL), Lech Poznan (vagy Starjnan 0-1, EL), Hull City (vagy Trencin, 0-0, EL), Slovan Liberec (vagy Astra 0-3, EL), Csernomorec Odessza (vagy RNK Split, 0-2, EL), Legia Warszawa (vagy Celtic, 4-1, BL), Partizan Beograd (vagy Ludogorec 0-0, BL), Torino (vagy Brommapojkarna, 3-0, EL), Feyenoord (vagy Besiktas, 1-2, BL).

A zárójelben szereplő csapatoknál még nem dőlt el a továbbjutás, a zárójelben az első meccs eredménye az elől álló csapat szempontjából.

Rovatok