Index Vakbarát Hírportál

Akinfejev ugyanolyanokat bénázott, mint a vb-n, most is bevédett egy lövést

2014. szeptember 18., csütörtök 09:37

A BL-csoportkör egyik meglepő eredménye volt a CSZKA 5-1-s római veresége. Ahogy a világbajnokságon, ezen a meccsen is elkövetett egy elképesztő nagy hibát a Moszkva orosz kapusa, Igor Akinfejev.

A huszadik percben már a harmadik gólt kapta, az első kettőről nem tehetett, az előtte dolgozó védelem komoly hibákat követett el. Aztán a 20. percben a brazil Maicon jobbról, éles szögből leadott lövését a CSZKA-kapus egész egyszerűen a saját kapujába ütötte.

AS Roma-CSZKA Moszkva 5-1

A meccsnek két fontos momentuma volt még. A 15. percben az orosz csapat elefántcsontparti támadója, Seydou Doumbia valamelyest javíthatott volna. 0-2 után egy egyedül lépett ki, 40 méteren keresztül vezette a labdát a római kapusra, de épp a lövés előtti pillanatban megbotlott, Morgan De Sanctis simán védett.

Ki kell emelni a héten szerződést hosszabbító Gervinho játékát is. Doumbia honfitársa két gólt lőtt, gólpasszt is adott. Természetesen a meccs embere lett, pedig csak 71. percet töltött a pályán.

Akinfejev hasonló nagy bénaságot követett el a világbajnokságon is, a Dél-Korea elleni meccsen Li Kun Ho távoli lövését ejtette be saját kapujába. Akkor még sokan csak véletlenről beszéltek, de aztán jött az Algéria elleni sorsdöntő meccs és szögletszerű szabadrúgásnak futott alá, a labdát pedig Szlimani fejelte be, Akinfejev kiejtette Oroszországot.

Rovatok