Index Vakbarát Hírportál

A Real begyűrte a Ludogercet, az Atleti a Juvét, Basel-Pool 1-0

2014.10.01. 21:20

BL, 2. kör, 2. nap: a Real Madrid vért izzadt Szófiában, hátrányban C. Ronaldo büntetőt rontott. Aztán egyenlített. Simán, Welbeck-triplával nyert az Arsenal, hármat lőtt a BVB és a Leverkusen.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szon Hungmin gólpassz után betalál, nagyon okosan lőtte ki a vetődő kapus mellett a rövid felsőt.

    Szon vs. Benfica
  • Schmelzer lőtt most, ezt is a gólvonalról szedte ki a belga kapus. Hatalmas a nyomás az Anderlechten.

  • Welbeck dupláz egy előrevágott labda után. Galata-kirúgásból indulhattak, egy fejes, majd egy elrontott felszabadítás után Welbeck is a fejével tolta meg, hogy utána megint estében lője ki a hosszú sarkot. 2-0 az Arsenalnak.

    Welbeck vs. Galatasaray 2
  • Grosskreutz robbant be Aubameyang keresztlabdájára, a kapufáról ment be a lövés, de lesen is volt, majd a kapussal is összeütközött, így ápolni kell.

  • Mandzukic lőtt. Éledeznek a csapatok Madridban is.

  • Kiessling juttatja vezetéshez a németeket, teljesen megérdemelten. A csatár tizedik gólját lőtte a szezonban - Szon lőtt távolról, kijött a kapusról pont Kiessling elé, be is passzolta.

    Kiessling vs. Benfica
  • Ronaldo ellen szabálytalankodtak, sárga lap is járt a védőnek. Az első kimaradt a jobb alsóba, a második ugyanoda ment, de sokkal pontosabban. 1-1. A portugál hét meccsen tizenkét gólnál jár.

    CR vs. Ludogorec
  • Utóbbi kap sárgát könyöklésért, raádásul a horvát maszkban játszik törött és műtött orra miatt.

  • Danny Welbeck talált be Alexis Sánchez remek passza után. Az angol csatár lábujjheggyel passzolta el a Galata kapusa mellett a sarokba.

    Welbeck vs. Galatasaray
  • Ez most fölé ment, de van gond szatyorral a Madridnál.

  • Most épp Maniatisz lőtt kapura egyből egy szögletet, a gólvonalról kellett mentenie Olsennek.

  • Tényleg az volt, Aubameyangnak csak be kellett volna tennie pár méterről.

  • A belgák fiatal játékosa távolról próbálkozott, Weindenfellertől kellett nagy védés. Közben Papasztatopuloszt kell ápolni, de nincs nagy baj a görög védővel, tudja folytatni. Lehet, ettől több német szurkoló ijedt meg, mint a helyzettől.

  • Nem kápráztatnak el egyelőre a csapatok a tempóval.

  • Szon kapott jó labdát a tizenhatoson belül, elsőre blokkolták a lövését, a második pedig a kapufáról vágódott ki. Nagy szerencséje volt most a portugáloknak.

  • Hihetetlen dráma egyelőre a Ludogorec meccsén, vezetnek a bolgárok, a Real pedig büntetőt ront. A portugál a jobb alsót célozta, de a kapus odaért.

    CR kihagyott büntetője
  • El sem fogják hinni, de már megint pontrúgásból kaptak gólt. Senki nem volt Marcelinho mellett a hosszú oldalon, Casillas is csak nézte, ahogy gólt fejel a brazil.

    Marcelinho vs. Real Madrid
  • Méghozzá Belgiumban, ahol máris vezet a Dortmund. Immobile kapott fantasztikus passzt a védők mögé Kagavától, ideje is volt megnézni, hova lövi. 1-0 a németeknek.

    Immobile vs. Anderlecht
  • És indul a másik hat pályán is. A Juventus elmondhatatlan neonzöld/sárga mezben.

  • Basel: Vaclík - Xhaka, Schär, Suchy, Safari - Serey Die, Moamed El Nenny - Embolo, Frei, Ahmed Hamudi - Streller.

    Liverpool: Mignolet - Javi Manquillo, Skrtel, Lovren, José Enrique - Gerrard, Henderson - Markovics, Sterling, Philippe Coutinho - Balotelli.

    Markovics az eltiltása után azonnal bekerült a kezdőbe a BL-ben, elöl egyedül Balotelli viszont a Liverpoolnál, bár biztos sok támogatást kap majd a szerbtől és Sterlingtől is hátulról. Paulo Sousa ismét kavart kicsit a csapaton, meglátjuk, eredményesebbek lesznek-e, mint a Real ellen.

  • Anderlecht: Proto - Najar, Mbemba, Nuytinck, Deschacht - Tielemans, Defour - Conté, Praet, Suárez - Mitovics.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Szubotics, Papasztatopulosz, Schmelzer - Kehl, Bender - Aubameyang, Kagava, Grosskreutz - Immobile.

    Az előző fordulóban tele volt az Anderlecht 21 éven aluli játékosokkal és ez most sincs másképp, bár most éppen csak 5-en vannak ilyen fiatalok. Viszont ott van Yoeri Tielemans, aki mindössze 17 éves. Ha betalálna, a BL történetének legfiatalabb gólszerzője lehet.

  • Arsenal: Szczesny - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Flamini - Alexis Sánchez, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Özil - Welbeck.

    Galatasaray: Muslera - Kaya, Felipe Melo - Chedjou - Kutulus - Dzemaili - Sari, Sneijder, Alex Telles - Yilmaz, Pandev.

    Arsene Wenger ezúttal a 4-1-4-1-es felállás mellett döntött, egyúttal visszatette a kezdőbe azt az Alexis Sánchezt, akit állítólag azért hagyott ki a hétvégén, mert túlzottan lassítja a játékot. Hogy gyorsulnak-e vele, az hamarosan kiderül. A túloldalon Sneijder mozgatja majd a csapatot, de Dzemaili, illetve a két csatár sem maradhat figyelem nélkül.

  • Bayer Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell - Bender, Reinartz, Calhanoglu - Bellarabi, Kiessling, Szon.

    Benfica: Júlio César - André Almeida, Luisao, Jardel, Eliseu - Sakvio, Cristante, Pérez, Gaitán - Derley, Talisca.

    A Calhanoglu-Bellarabi-Kiessling-Szon négyes gondot okozhat a Benficának, ahol szintén inkább a támadósor az erősebb. Viszont ennél a két csapatnál kevés hullámzóbb teljesítményt nyújtó van, így bármi lehet a vége.

  • Ludogorec: Sztojanov - Júnior Caicara, Moti, Alekszandrov, Mlinev - Djakov, Marcelinho, Fábio Espinho - Dani Abalo, Bezjak, S. Hernández.

    Real Madrid: Iker Casillas - Arbeloa, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Bale, Modric, Illarramendi, Isco - J. Hernández - Cristiano Ronaldo.

    A Madrid 4-4-2-es felállása a valóságban sokat változhat majd, Bale előretolásával ez akár 4-3-3 is lehet, amiből ezúttal James Rodríguez maradt ki, no meg Karim Benzema és Toni Kroos, Carlo Ancelotti pihentet tehát Bulgáriában.

  • Atlético Madrid: Moyá - Juanfran, Godín, Miranda, Ansaldi - Turan, Koke, Tiago, Saúl - Mandzukic, Raúl García.

    Juventus: Buffon - Cáceres, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Evra - Tévez, Marchisio, Llorente.

    Nem épült fel, sőt, még a padra sem került oda Gabi, a spanyolok csapatkapitánya, de nélküle is igen erős maradt a középpálya. A védelmben talán egyedül Ansaldi a meglepetés, aki Guilherme Siqueira helyén játszik. A Juventus a lehető legerősebb kezdőjével a pályán, ennél talán csak Andrea Pirlo felépülése után lehetnek jobbak.

  • Malmö: Olsen - Johansson, Halsti, Helander - Eriksson, Adu - Tinnerholm, Forsberg, Ricardinho - Rosbenberg, Thelin.

    Olympiakosz: Roberto Jiménez - Maniatisz, Botía, Abidal, Masuaku - Elabdellaoui, Milivojevics, Ndinga, Affelay - Kasami - Mitroglu.

    Közkáztat a Malmö és három védővel áll ki a görög csapat ellen, ahol idén először összeállt a legerősebb védő négyes, nem bíznak tehát semmit a véletlenre idegenben.

  • Tőlzottan sok helyzet nélkül, egy meglehetősen unalmas mérkőzésen 0-0-t játszott otthon a Zenit a Monaco ellen. A hajrá egyértelműen az oroszoké volt, de nem tudtak gólhoz jutni, a döntetlennel pedig mindenképpen a franciák jártak jobban.

    A furdoló után biztosan ez a két csapat lesz a csoport élén 4-4 ponttal.

Rovatok