Index Vakbarát Hírportál

Mikor megy A Legjobb Magyar Futballista a Valami Nagy Klubba?

2015. május 16., szombat 08:52

Dzsudzsák Balázs 2012 óta a Dinamo Moszkva játékosa, de hogy meddig, arra nincs válasz. Mindenesetre az elmúlt három évben már tucatnyi csapat leigazolta volna. Tegyük hozzá, állítólag.

Vegyük elő a kötelező frázisokat. Szóval Dzsudzsákot már hírbe hozták, Dzsudzsáknak komoly kérője akadt, Dzsudzsák iránt élénken érdeklődtek, Dzsudzsák már konkrét ajánlatot kapott. Dzsudzsák sorsa napokon belül eldől. Dzsudzsák marad ott, ahol van.

Kétségkívül Dzsudzsák Balázs a magyar futball legértékesebb játékosa, és nem járunk messze az igazságtól, ha szurkolók szívesebben látnák akár egy gyenge Premier League-csapatban is, mint hogy a nem túl sokra értékelt, de azért nem gyenge Premjer Ligában futballozzon. Dzsudzsák ugyanakkor celeb is, muszáj, hogy forogjon a neve a médiában, még akkor is, ha semmi sem történik vele. Ügynöke, Vörösbaranyi József az elmúlt években már számtalanszor megzörgette a harasztot, hogy maradjunk a klasszikus sportnyelvnél, de hiába, Dzsudzsák maradt Moszkvában.

Persze Vörösbaranyi nem véletlenül adta el papíron játékosát már ilyen sokszor. Rögtön megértjük, miért, ha A titokzatos futballista könyvében az ügynökökről szóló részhez lapozunk.

„Az átigazolási időszak alatt nagyon jól jöhet a média. Az ügynökök megjelentetnek híreket bizonyos érdeklődőkről, aminek következtében aztán bejelentkezhet a kiszemelt csapat, hogy megelőzze a másikat. Mindenki ismeri az újságokban megjelenő pletykákat. Ezek többsége mind az ügynökök meséje. Az érintett játékosok talán valóban el akarnak igazolni, de a csapat, amelyre hivatkoznak, általában félrevezetés. Ez az ügynökök kelléktárának legősibb trükkje, és hihetetlen, de még mindig működik.”

Hogy A Legjobb Magyar Futballista esetében ez tényleg működni fog-e, az még nem derült ki, de amíg erre várunk, nézzük meg, hogy az elmúlt években Dzsudzsáknak milyen csapatai lehettek volna.

Alapul a sajtóban megjelent nyilatkozatokat vettük, amelyek szinte mindig a futballistától vagy ügynökétől jöttek.

Már majdnem összejött

Dortmund
Valencia
Lazio
Liverpool
Everton
Besiktas
Fenerbahce
Galatasaray
Kína
Katar
Fulham
Internazionale
Valami Nagy Csapat

Rovatok