Index Vakbarát Hírportál

Ez a forgatókönyv Dárdai rémálma

2015. május 19., kedd 09:51

Így várják az utolsó fordulót

13. Hertha BSC                 33   35-50  35
14. SC Freiburg                33   35-45  34
15. Hannover 96             33   38-55  34
16. VfB Stuttgart             33   40-59  33
17. Hamburger SV          33   23-50  32
18. SC Paderborn           33   30-63  31

Hoffenheim-Hertha, Hannover-Freiburg, Hamburg-Schalke, Paderborn-Stuttgart lesz.

A Bundesliga utolsó fordulója előtt a Hertha BSC a 13. helyen áll, így mennek a Hoffenheimhez az utolsó bajnokira. Dárdai Pál csapata a legutóbbi hat fordulóban nem győzött, ezért még minimális félnivalója van attól, hogy osztályozóra kényszerül, és a másodosztály harmadik helyezettjével egy oda-visszavágós meccsen kell kiderülnie, ki folytatja jövőre az élvonalban. A másodosztályban a Darmstadt, a Karlsruhe vagy a Kaiserslautern lehet harmadik.

Ha Dárdai egy pontot szerezne a meccset abszolút tét nélkül váró Hoffenheim ellen, megvan a bentmaradás.

Van azonban egy olyan hármas kötés, ami kifejezetten hátrányosan érintené a Herthát.

A Stuttgart megverné idegenben a Paderbornt, a Hannover–Freiburg-meccsen döntetlen lenne, míg a Hertha legalább két góllal kikapna a Hoffenheimtől.

Ez a kombináció osztályozót jelentene, de mindegyik feltételnek kellene egyszerre teljesülnie.

A Paderborn az utolsó helyen áll, de nyilván szeretne szépen búcsúzni hazai közönség előtt. Ha megveri a Stuttgartot, akkor jó eséllyel együtt zuhannak ki. A Hannover 2015-ben először nyert szombaton – az Augsburgot verte idegenben 2-1-re –, a Freiburg a már bajnok  Bayernt verve (2-1) hozta vissza a sírból a bentmaradás esélyét. (Ha veszít, nem sokat ért a bajorok legyőzése.)

A két csapat döntetlenje leginkább a Hannovernek rossz, mert gyengébb a gólaránya a Freiburgnál. A berliniek is nagyon szurkolnak egyébként a Hannovernek, mert ha nyernek, akkor a Freiburg biztosan mögöttük marad. Igaz, Berlinben az a legfontosabb, hogy dőljön el az a meccs, és ne legyen döntetlen.

A Hertha amúgy Dárdaival kétszer kapott ki két góllal: az első berlini meccsen a Freiburgtól,  illetve idegenben a Dortmundtól.

A legfontosabb tehát, ha már kikapnak, akkor egy góllal maradjanak alul. (Münchenben, Wolfsburgban és a Gladbach ellen így alakult.)

Ennyin múlhat tehát az osztályozó vagy a csont nélküli bentmaradás, ha a többi eredmény kedvezőtlenül alakul, vagyis nyer a Stuttgart és ikszel a Hannover.

Ha viszont Kalou belőtte volna a nagy helyzetét a Frankfurt ellen szombaton, akkor most nem kellene számolgatni, már tervezgethetnék a jövőt, és a cikk sem született volna meg.

Rovatok