Index Vakbarát Hírportál

Blatter: Lesznek még rossz hírek

2015. május 28., csütörtök 17:36 | aznap frissítve

Joseph S. Blatter, a FIFA elnöke megjelent a nyilvánosság előtt. Rengeteg fotós várta Zürichben, a FIFA-kongresszuson, ahova a megnyitóra érkezett, és beszédet is mondott.

Mivel a kongresszust beárnyékolta számos FIFA-tisztségviselő letartóztatása, leginkább erről beszélt. Mint mondta,

a korrupt tisztségviselők vannak kis hányadban.

A FIFA együttműködik a hatóságokkal, és amíg a vizsgálatok tartanak, és visszaszerzik a bizalmat, addig még előre vetítette, lesznek itt még rossz hírek.

Nem lesz könnyű az elkövetkezendő néhány hónap a FIFA számára. Biztos vagyok benne, hogy még több rossz hír fog jönni, de legyen ez a fordulópont, a legfontosabb, hogy a bizalom helyre álljon. Ki kell hangsúlyoznom, hogy a korruptak vannak kisebbségben és fontos, hogy a társadalom előtt felelejnek a tettükért.

A videón a csütörtökön délután a kongresszusra érkező Blatter látható, akit újságírók gúnyos megjegyzésekkel és kérdésekkel próbálnak kizökkenteni, például, hogy most mennyi pénzt fog szétosztani.

Blatter megérkezik a FIFA megnyitóra

„Ilyen nehéz időszaka még nem volt a FIFA-nak. Szégyen és megaláztatás, ami tegnap történt. Nem engedhetjük meg, hogy a szervezet hírnevét néhányan a sárba tiporják, így üdvözöljük a nyomozást, és együttműködünk a hatósággal, hogy az összes bűnöst megtalálják."

"Nem tudok mindenkit, minden percben ellenőrizni. Ha egyes egyének rosszat akarnak tenni, akkor azt meg is próbálják majd eltitkolni."

„Holnap kongresszus, megvan a lehetőségünk, hogy egy hosszú és nehéz úton, de helyreállítsuk a bizalmat. "

Blatter érkezésekor a másik oldalon Izrael-ellenes tüntetés volt, ők meg azt kiabálták Blatternek, hogy szereti-e a népírtást.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint szomorú és nehéz, ugyanakkor fontos időszak előtt áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a szerdán kirobbant korrupciós botrány miatt. A német sportvezető a FIFA zürichi tisztújító kongresszusának csütörtöki megnyitóján felszólította a szervezetet arra, hogy teljes mértékben derítse fel az ügyet.

"Minden futballrajongó nagy figyelemmel követi ezt a kongresszust, én is egy vagyok közülük" - tette hozzá Bach, aki arra bátorította a FIFA-t, hogy működjön együtt a hatóságokkal, s tegyen meg minden szükséges intézkedést a korrupciós botrányban.

"Tudjuk, hogy ez a harc nagyon fájdalmas lehet, de nincs más lehetőség arra, hogy a FIFA visszanyerje a szavahihetőségét" - fogalmazott a NOB elnöke.

A mai és a tegnapi eseményeket itt találja összegyűjtve.

Rovatok